Підсумки засідання НКРЗІ від 25.04.2017

У блоці питань щодо розгляду проектів законові та нормативно-правових актів:

25.04.2017 відбулось чергове засідання НКРЗІ.

У блоці питань щодо розгляду проектів законові та нормативно-правових актів:

— затверджено висновок стосовно висловлення позиції щодо доцільності прийняття проекту Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо технічних регламентів та оцінки відповідності», реєстраційний номер 6235 від 11.04.2017 (доопрацьований).

— прийнято за основу проект рішення НКРЗІ «Про внесення змін до Положення про радіочастотний моніторинг у смугах радіочастот загального користування» та встановлено строк, протягом якого від фізичних та юридичних осіб, їх об’єднань приймаються зауваження та пропозиції до проекту регуляторного акта та аналізу регуляторного впливу, з дня їх оприлюднення до 31 травня 2017 року.

Згідно інформації від НКРЗІ, «цей документ розроблено з метою підвищення ефективності державного нагляду і контролю, пов’язаних з удосконаленням організації здійснення радіочастотного моніторингу, форм і періодичності подання звітності та інформування за результатами технічного радіоконтролю УДЦР.

Але це фасад документа. Головна ініціатива НКРЗІ — запровадити новий підхід щодо складанні протоколів про адміністративні правопорушення. Новаціями пропонується уповноважити посадових осіб НКРЗІ за результатами опрацювання наданої УДЦР інформації складати протоколи про адміністративні правопорушення без проведення заходів державного нагляду.

Зі слів Олега Гусєва, цей проект був розглянутий 22 березня на нараді НКРЗІ та піддався критиці усіма громадськими організаціями та представниками операторів та провайдерів. Як і раніше, НКРЗІ вкотре хоче обійти вимоги закону та запровадити черговий репресійний механізм впливу на законослухняних користувачів РЧР, які ще й платять кошти за проведений РЧ моніторинг. При цьому ці новації жодним чином не вплинуть на тих, хто користується РЧ ресурсом без необхідних дозвільних документів.