Засідання суду за позовом ТОВ «АДАМАНТ» до Київської міської ради

20.06.2017 об 11.15 в приміщенні Окружного адміністративного суду міста Києва (м. Київ, вул. Петра Болбачана, 8, корпус 1, зал № 36, Головуючий суддя — Федорчук А.Б.) відбудеться судове засідання в адміністративній справі N 826/13 355/16 за позовом ТОВ «АДАМАНТ»

Засідання суду за позовом ТОВ «АДАМАНТ» до Київської міської ради

До Київської міської ради, Департаменту транспортної інфраструктури виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації)

про визнання протиправним та скасування рішення Київської міської ради від 11.02.2016 N82/82 «Про проведення інвентаризації об’єктів телекомунікації (електрозв'язку)».

Вищезазначеним рішенням Київрада визначає необхідність проведення інвентаризації об’єктів телекомунікацій, що належать до комунальної власності або є безхазяйними, і одночасно зобовʼязує підприємства всіх форм власності, що провадять свою діяльність на території м. Києва, надавати Департаменту КМДА документи, що підтверджують право власності на об’єкти телекомунікації (електрозв'язку), а також надавати на вимогу Департаменту КМДА необхідні документи та інформацію, доступ для огляду відповідних об’єктів телекомунікації (електрозвʼязку), виконувати інші вимоги Департаменту КМДА, що стосуються проведення інвентаризації обʼєктів телекомунікації (електрозвʼязку).

На цей час Законом про доступ не встановлено повноваження органу місцевого самоврядування встановлювати власними рішеннями порядки розміщення телекомунікаційних мереж та будь-які технічні процедури, пов’язані з розміщенням телекомунікаційних мереж з використанням об’єктів комунальної власності, як-то інвентаризація об’єктів телекомунікацій (електрозв'язку).

Такім чином, Рішення Київської міської ради від 11.02.2016 № 82/82 не відповідає вимогам Закону України про доступ та є додатковою підставою для задоволення адміністративного позову ТОВ «Адамант» та скасування вказаного рішення органу місцевого самоврядування.

Даний позов ТОВ «АДАМАНТ» підтриманий Інтернет Асоціацією України, яку залучено третьою стороною у справі на стороні позивача.

Запрошуємо всіх небайдужих взяти участь у судовому засіданні та підтримати позов ТОВ «АДАМАНТ».