У Дніпрі відбувся футбольний турнір на честь загиблих десантників

Перемогу здобула команда атовців.

6 серпня, у Дніпрі ветерани війни з Росією та патрульні поліцейські грали в футбол. Не зважаючи на спеку, у школі № 134 відбувся турнір «Дух десантника — сила воїна» на честь загиблих бійців ВДВ. Змагання ініціювала громадська організація «Родинне коло загиблих Героїв Дніпропетровщини».

— Цей турнір ми проводимо вже третій рік поспіль, — розповідає голова ГО «Родинне коло загиблих Героїв Дніпропетровщини» Сергій Ніконов, — Мій син Павло загинув у збитому окупантами літаку ІЛ-76 поблизу Луганську. Він був бійцем 25-ї окремої повітрянодесантної бригади. Два попередніх роки ми організовували футбольні турніри, щоб вшанувати його пам’ять. Зараз вирішили провести захід на честь всіх загиблих десантників. Мова йде не тільки про 25-ту бригаду, але і про 79-ту, 95-ту, 81 та інші підрозділи.

Якби наші хлопці не пішли захищати Україну, можливо зараз вже нашої держави не було б. Кагебешна паскуда хотіла роздерти її на шматки. Люди мають пам’ятати, що в країні йде досі війна, — констатував батько загиблого бійця.

На футбольному полі школи № 134 змагалися 4 команди: друзі Павла Ніконова, команда ветеранів АТО «Горизонт», патрульні поліцейські та команда житлового масиву Кам’янський (колишній Фрунзенський — ред.).

Турнір «Дух десантника — сила воїна» підтримала Федерація футболу Дніпропетровщини.

— Велике вам дякую, що у таку спеку знайшли можливість та час зібратися тут. Я сподіваюся, ви отримали задоволення, — розповідає президент Федерації футболу Дніпропетровської області Віктор Андрухів. — Зі свого боку, ми будемо старатися, аби подібні турніри відбувалися якісно, і хлопцям хотілося б у них брати участь знову і знову, — повідомив він.

Переможцем футбольного турніру, присвяченого пам’яті загиблих бійців ВДВ, стала команда ветеранів АТО «Горизонт». На другому місці — дніпровські патрульні поліцейські. Третє у команди житлового масиву Кам’янський. Друзі Павла Ніконова отримали четверте місце.

Організатори змагань вручили призи кращим гравцям кожної з чотирьох команд. Серед друзів Павла Ніконова нагородили бійця батальйону «Шахтарськ» Руслана Мамедова. Він пройшов Іловайське пекло, але не зважаючи на це, досі не може отримати УБД.

Команду ветеранів АТО «Горизонт» нагородили кубком «Дух десантника — сила воїна». У наступному році його передадуть черговим переможцям турніру.

Сергій Ніконов сподівається, що у 2018 р. футбольний турнір проведуть у школі № 142. Саме у цьому навчальному закладі вчився його син Павло.

Ірина САТАРОВА