Вадим Хомаха: суддя, який оштрафував Сакашвілі, виконав замовлення Банкової

Таке рішення в чергове виявило суть судової системи, яку збудував Порошенко.

Вадим Хомаха: суддя, який оштрафував Сакашвілі, виконав замовлення Банкової

Керівник проекту «Digests & Analytics Ukraine» Вадим Хомаха назвав рішення, яке 22 вересня прийняв Мостиський райсуд Львівської області, виконанням замовлення Банкової.

Як повідомляє «Політерно», суддя Юрій Білоус визнав винним Міхеіла Саакашвілі у незаконному перетині державного кордону України. Згідно рішення суду, він має заплатити штраф у розмірі 200 неоподаткованих мінімумів (3400 грн).

У той же час, російський пранкер стверджує, що відрекомендувавшись народним депутатом України від Блоку Петра Порошенка Олександром Грановським, поспылкувався телефоном із суддею Юрієм Білоусом та виклав запис розмови у «YouTube». Він вирішили з’ясувати, чи дійсно українські служителі Феміди приймають рішення незалежно від волі Адміністрації президента. Про це повідомив gordonua.com.

«Враховуючи ситуацію із російськими пранкерами, там був конфлікт інтересів, — говорить Вадим Хомаха. — Однак суддя Білоус не взяв самовідвід і, фактично, виконав замовлення Банкової. Таке рішення, з точки зору законодавства дуже негативне. Те, що відбулося з Саакашвілі дуже показово. Так проявилася суть судової системи, яку збудував Порошенко», — зазначив він.

Вадим Хомаха впевнений, що прикордонники, які пропустили Міхеіла Саакашвілі в Україну не порушували законодавства.

«У нього відібрали паспорт, але посвідчення про відсутність громадянства не надали», — констатував експерт.

За словами керівника проекту «Digests & Analytics Ukraine», всі спроби діючої влади дискредитувати Саакашвілі — це гра за сценарієм Кремля.

«Зараз у Саакашвілі війна з Росією, адже українська влада виконує забаганки Путіна. А він — найголовніший ворог Саакашвілі. Думаю, всім зрозуміло, що позбавлення його громадянства — це подарунок Путіну. Коли Саакашвілі був потрібний, Порошенко його використовував, а тепер він йому заважає. Саме тому, він і втратив громадянство», — поясним Вадим Хомаха.

Як повідомив експерт, у Саакашвілі зараз немає жодних амбіцій на президентство в Україні.

«Він їздить по містам і дає інтерв’ю. Може скластися враження, ніби він веде президентську передвиборчу компанію. Але Саакашвілі не може стати президентом за будь-яких умов. Згідно діючої Конституції він на це не має права. Він навіть не може стати депутатом ВР. Втім, він і сам каже, що йому не потрібні посади», — сказав Вадим Хомаха.

Ірина Сатарова, журналіст

Фотографія Дениса Суханова