Іван Пєтухов: Верховна Рада схвалила колонізацію України

Фейкова судова реформа від Порошенка здійснює наступ на свободи і права громадян.

Іван Пєтухов: Верховна Рада схвалила колонізацію України

Україна стала на шлях путінізації. Фейкова судова реформа, яку прийняла сьогодні, 3 жовтня Верховна Рада, містить норми законів держави-агресорки. Законопроект № 6232 був внесений на розгляд парламенту Петром Порошенком, по суті перетворює суди на інструмент узурпації влади президентом. Крім того, документ обмежує права на мирні зібрання та створює бар’єри для звернення українців до Європейського суду з прав людини.

Не зважаючи на те, що законопроект здійснює наступ на свободи і права громадян, у Верховній Раді вистачило голосів для його прийняття. За проект Закону № 6232 «Про внесення змін до Господарського процесуального кодексу України, Цивільного процесуального кодексу України, Кодексу адміністративного судочинства України та інших законодавчих актів» проголосували 234 народних депутати, проти — 47.

Голова Національної Асамблеї Громадянського Сектору України Іван Пєтухов переконаний, що диктаторська реформа від Порошенка сприяє відновленню панщини в Україні. На його думку, громадяни можуть стати повністю беззахисними перед корпораціями і судами.

«Законопроект № 6232 поданий президентом, має гармонізує нас не з Європою, а вводить норми законів Російської Федерації. По своїй сутності він встановлює в Україні панщину і робить громадян беззахисними перед судами та корпораціями. Провладні депутати цинічно назвали цей законопроект реформою. Але насправді це — підступна колонізація України.

Той нікчемний пакет законів, який прийняла сьогодні Верховна Рада, дуже скоро створить платформу для остаточного перетворення України з суб’єкта міжнародного права на звичайнісіньку територію для подальшого розпродажу. Все, що ми бачимо — це геноцид українського народу. Псевдо-реформа, яку прийняли сьогодні депутати — значно небезпечніша, ніж колишні законодавчі ініціативи Януковича. Порошенко практично знищує Україну та українство", — констатував він

2 жовтня, напередодні голосування, голова Національної Асамблеї Громадянського сектору України Іван Пєтухов, голова Асоціації суб’єктів господарювання України Сергій Доротич, Співголова громадянського руху «Народна ініціатива» Володимир Тетерук та представники інших громадських організацій написали листа депутатам ВР з проханням не приймати законопроект № 6232.

Активісти зазначили, що експерти вивчили документ і виявили у ньому низку небезпечних чинників. Всі разом вони здатні створити основу для маніпуляцій, корупційних зловживань та ручну систему судочинства. У результаті, це призведе до тотальної узурпації влади президента.

На думку представників громадських організацій, запропонована головою держави фейкова реформа не тільки не вирішує питання створення справедливої системи судочинства, вона робить людей ще більш безправними, позбавляє їх рівності, закриває для бідних громадян доступ до правосуддя. Суди будуть перебувати в кишені президента та його оточення. Вони зможуть в повній мірі стати системою свавілля і, зокрема, вирішувати який закон відповідає чи не відповідає Конституції. Більше того, зміни до Господарського процесуального кодексу є по суті переписаними нормами держави агресора — Російської Федерації.

У листі до депутатів, громадські активісти зазначили, що негативні тенденції закону № 6232 можуть зашкодити громадянам, вони несуть загрозу суспільству та прагненням України на шляху до Євроінтеграції. Зокрема, так звана судова реформа запроваджує:

  • легітимізацію рішень попередньої влади щодо передачі у приватні руки земель, природних копалень, угідь, озер, надр, власність яких Конституцією закріплена за українським народом;
  • запровадження механізмів рейдерства за рішеннями судів, прийнятими 10 років тому;
  • наступ на свободу доступу до зали судових засідань;
  • створення механізмів таємних зустрічей суддів із кожною зі сторін окремо та заборона фіксації розмови під страхом відповідальності навіть учасникам процесу;
  • скасування права на вільний відеозапис у суді, зокрема неетичної поведінки суддів;
  • створення серйозної загрози для єдності судової практики, підстав для прийняття сумнівних судових рішень та хаосу у правозастосуванні відповідних норм та положень, знищення незалежного і справедливого апеляційного процесу;
  • встановлення обмежень щодо реалізації права на свободу мирних зібрань;
  • створення бар’єрів для звернення громадян до Європейського суду з прав людини, тощо.

Коли закон № 6232 вступить в дію, українці ризикують стати комунальними рабами олігархів.

Голова Національної Асамблеї Громадянського Сектору України вважає, що українці повинні захищати свої свободи, бо єдиним джерелом влади в нашій державі є народ.

«Коли Петро Порошенко йшов на інавгурацію в ВРУ за своїм президентським посвідченням -знепритомнів солдат. Сьогодні, після того як парламент прийняв цей шкідливий закон — у ВР засмерділо паленою гумою. Це був дуже поганий знак для Порошенко, а зараз і для депутатів, вони перейшли межу.

На рахунок що нам робити, скажу — альтернатива завжди є. Ми можемо спокійно спостерігати, як нас знищують, а можемо піти та спитати у наших слуг за скоєне. Бо за Конституцією — господарем в Україні є не президент, чи Верховна Рада, а НАРОД", — констатував Іван Пєтухов.