Євген Пташник: Україна має змінити підхід до зберігання зброї

Якщо на місці, де зберігатиметься допомога від США трапиться надзвичайна ситуація, подібна до вибухів у Калинівці на Вінничині, це завдасть непоправної шкоди репутації України.

Євген Пташник: Україна має змінити підхід до зберігання зброї

Україна повинна змінити підхід до зберігання зброї та боєприпасів, тим більше, якщо вона розраховує на отримання військової допомоги від США. У цьому переконаний командир штурмового батальйону «Айдар» Євген Пташник.

Як повідомляє «РБК — Україна», начальник Генерального штабу Віктор Муженко сподівається, що США найближчим часом передадуть Україні летальне озброєння. З його точки зору, Україна має потребу в повітряній розвідці та протиракетній системі.

«Те, що Україні необхідна летальна зброя, ні в кого не виникає сумнівів, — говорить Євген Пташник. — У нас війна і вона вимагає нового сучасного озброєння. У той же час, Україна має змінити підхід до зберігання зброї. Наші склади не повинні вибухати. Я вже мовчу про недопалок цигарки, або замикання. Безпека зберігання боєприпасів має обов’язково дотримуватися», — сказав він.

На думку Євгена Пташника, якщо на місці, де зберігатиметься допомога від США трапиться надзвичайна ситуація, подібна до вибухів у Калинівці на Вінничині, це завдасть непоправної шкоди репутації України.

«Знаєте, нашій країні не дуже довіряють, бо бачать, що відбувається: склади горять, політики тільки говорять про реформи, але на практиці нічого не роблять, чиновники збагачуються, а народ як жив у бідності, так і живе. Тому недовіра дуже велика. А якщо зі зброєю, яку можуть передати США, щось трапиться — буде непоправна шкода для нашої влади і військових», — повідомив командир «Айдару».

Євген Пташник переконаний, що військові, які отримають зброю, мають пройти спеціальну підготовку.

«Яка це буде зброя, невідомо. Але нею повинні навчити користуватися наших військових», — зазначив він.

Ірина Сатарова