Розкрадання в енергетичній сфері фактично знищують Україну

Наша економіка як «тіло» давно померла, адже її температура вимірюється тонами умовного палива енергетичного ресурсу на одиницю продукції (ВВП.)

Сьогодні, якщо порівняти цей показник в інших країнах світу, наприклад Німеччині, то енергоємність всієї економіки України в 32 рази вища, а це свідчить про те, що така економіка взагалі неконкурентоспроможна, її прибутковість нульова, бо згорає на «газовій свічі». І поки не будуть зведені енергетичні баланси на всіх рівнях (районних, місцевих, обласних, галузевих і загальнодержавному), ми ніколи і ні за яких інших обставин не відбудемось як країна.

Всі політики і виконавча влада з усіх екранів і друкованих ЗМІ нам доносять, що у відповідності до Конституції і резолюції ООН з прав людини, всі енергоносії держави належать народу.

Насправді ж, цим енергетичним ресурсом всі роки незалежності володіє декілька осіб-монополістів, яким належать всі труби, провода і рубильники.

Виходить, що ми повинні зрадіти і подякувати владі за абсолютно відсутню тарифну політику, адже нам з барського плеча пана Кобалева донесли: «Газ для населення в Україні подешевшає з 1 травня на 30 копійок за кубометр», За цю велику щедрість до народу він знову отримає вісім мільйонів доларів і відправить мамі в США?

А прийняти Законопроект 4844 та звести енергобаланси слабо нашій Раді та кабміну? А яким чином Герус збирається вирішити проблеми без зведення балансів? Лише за рік! А народ України почекає, не звикати. І до чого тут перехресні субсидії до РИНКУ?

В завершення хочу висловити своє занепокоєння тим, що програма команди президента Зеленського, яка написана в самих кращих намірах та деклараціях, може залишитись лише намірами, нездійсненними мріями. Адже тарифна політика при відсутності збалансованого механізму ринку енергоносіїв і послуг може бути похоронена вже восени. А народ чекає вирішення питання номер один -ТАРИФІВ !!! Тим і відрізняється політика від економіки.