Нарада в НКРЗІ (РЧ моніторинг та питання державного нагляду)

15.09.2017 відбулася нарада з підведення підсумків стосовно зауважень та пропозицій, що надійшли від фізичних та юридичних осіб до проекту рішення НКРЗІ від 25.04.2017 № 219 «Про прийняття за основу проекту рішення НКРЗІ «Про внесення змін до Положення про радіочастотний моніторинг у смугах радіочастот загального користування» та аналізу регуляторного впливу.

15.09.2017 відбулася нарада з підведення підсумків стосовно зауважень та пропозицій, що надійшли від фізичних та юридичних осіб до проекту рішення НКРЗІ від 25.04.2017 № 219 «Про прийняття за основу проекту рішення НКРЗІ «Про внесення змін до Положення про радіочастотний моніторинг у смугах радіочастот загального користування» та аналізу регуляторного впливу.

Як відомо, попереднє обговорення проекту рішення НКРЗІ відбулося на нараді 22 березня, де в ході бурхливого обговорення піддалася критиці ініціатива НКРЗІ запровадити новий підхід щодо складання протоколів про адміністративні правопорушення.

Пройшов час, але позиції сторін щодо цього питання так і не змінилися.

НКРЗІ вважає проект новацій підзаконного акту щодо уповноваження посадових осіб НКРЗІ за результатами опрацювання наданої УДЦР інформації складати протоколи про адміністративні правопорушення без проведення заходів державного нагляду — законним, громадськість — таким, що суперечить Конституції та законодавству України.

Громадські організації направили до НКРЗІ зауваження та пропозиції, проте НКРЗІ в більшості не хоче їх сприймати і не обґрунтовано відмовляє в їх врахуванні.

Учасники наради вкотре висловили критичні зауваження щодо обговорених питань.

Зі слів Олега Гусєва, усі незадоволені ситуацією, коли порушники законодавства залишаються не покараними. Але, багаторічне зволікання чиновників внести зміни до законів, не йде на користь, як ринку так і споживачу. Проте, відсутність відповідних повноважень не дає права НКРЗІ порушувати Конституцію та закони України, навіть з добрими намірами.

За результатами обговорення представники Комісії з питань науки та ІТ, Асоціації «Телас» та Асоціації «ТПУ» запропонували внести в протокол наради позицію щодо не підтримки проекту рішення НКРЗІ.

Нагадуємо, що це не перший проект НКРЗІ, яким вони намагаються обійти вимоги закону та запровадити новий репресійний механізм впливу на законослухняних користувачів РЧР, які ще й платять кошти за проведений РЧ моніторинг. При цьому ці новації жодним чином не вплинуть на тих, хто користується РЧ ресурсом без необхідних дозвільних документів.

На даний час готується до розгляду проект рішення НКРЗІ «Про затвердження Інструкції з оформлення в Національній комісії, що здійснює державне регулювання у сфері зв’язку та інформатизації, матеріалів про адміністративні правопорушення», який продовжує тематику спроби НКРЗІ створити якусь схему впливу у сфері користування РЧР, яка не відповідає вимогам законодавства.

Третій проект від НКРЗІ, у вигляді проекту Положення взаємодії з Національною поліцією, не отримав підтримки громадськості і був повернутий Державною регуляторною службою України на доопрацювання.

-
Нарада в НКРЗІ (РЧ моніторинг та питання державного нагляду)

Додаток: [attachment=33]

-
Нарада в НКРЗІ (РЧ моніторинг та питання державного нагляду)
-
Нарада в НКРЗІ (РЧ моніторинг та питання державного нагляду)
-
Нарада в НКРЗІ (РЧ моніторинг та питання державного нагляду)
-
Нарада в НКРЗІ (РЧ моніторинг та питання державного нагляду)