Станом на 19 квітня в Броварському районі від збройної агресії росії загинуло 166 цивільних осіб

Про це сказав начальник Броварської районної військової адміністрації Павло Проскочило в інтерв’ю вітчизняним та закордонним журналістам 20 квітня.

Щоб повністю розмінувати всі населені пункти в Броварському районі, потрібні роки — Павло Проскочило

Із 8 територіальних громад у Броварському районі три ОТГ перебували під ворожою окупацією: Баришівська, Калитянська і Великодимерська. Найбільше постраждала Великодимерська ОТГ — 18 населених пунктів, де вщент зруйновано майже 350 будинків.

Мешканці громади, які виїхали на початку війни чи евакуювалися під час окупації, поступово повертаються додому.

Проте у військовій адміністрації рекомендують не поспішати, адже на території району ще багато вибухонебезпечних предметів, безпосередньо в будинках — розтяжок. Щоб зачистити всю територію Броварського району від ворожих «сюрпризів», потрібні роки.

Станом на 19 квітня в Броварському районі від збройної агресії росії загинуло 166 цивільних осіб, враховуючи і тих, що підірвалися на вибухонебезпечних предметах.

Як повідомили в поліції Київської області, вчора ранком у Броварах місцевий житель прогулювався територією, де відбулися бойові дії, знайшов коробку з невідомим пристроєм, приніс додому. А коли почав відкривати — трапився вибух. Чоловіку відірвало пальці, пошкодило обличчя.

Нагадуємо: якщо Ви виявили вибухонебезпечний предмет, ні в якому разі не наближайтеся до нього і не чіпайте: відразу телефонуйте на 101 або 102.