У Києві метро працює безоплатно для пасажирів

Київський метрополітен з 21 квітня відновив роботу повноцінно по всіх трьох лініях. На сьогодні метрополітен працює безоплатно для пасажирів, середній інтервал між потягами 10−15 хвилин. Підземні станції продовжують працювати як укриття.

Про це розповіла заступниця начальника метрополітену Наталія Макогон.

«Зараз ми інтенсивно переходимо на транспортну функцію, тому для того, щоб одночасно виконувати і транспортну, і функцію укриття цивільного населення, на станціях визначені місця, де люди можуть перебувати у разі необхідності й одночасно не заважати повноцінному руху поїздів, не створюючи ситуацій, які можуть бути потенційно небезпечними та призвести до травм», — зазначила Макогон.

Для перевезень пасажирів метро працює з 6:30 до 20:00. Поїзди курсують без зупинок на станціях «Майдан Незалежності», «Хрещатик», «Кловська», «Дніпро» і «Гідропарк».

«Якщо ми говоримо саме про сьогодні, 22 квітня, то зараз не функціонує станція „Золоті ворота“. Із завтрашнього дня продовжуємо працювати у попередньому режимі: три лінії з інтервалом 10−15 хвилин без п'яти станцій», — додала Макогон.

Працюють пересадочні вузли зі станції «Теартальна» на «Золоті ворота» і зі станції «Льва Толстого» на «Палац спорту». Пересадочний вузол з «Хрещатика»" на «Майдан Незалежності» поки що не функціонує.

Макогон також розповіла, що зараз люди вільно й безоплатно проходять на станції.

«Є багато питань про те, коли з'явиться оплата, але це в компетенції міста. Наша інфраструктура метрополітену готова до роботи в будь-яких режимах Залежно від рішення міста, в майбутньому оплата буде зніматися, як це й було раніше», — підсумувала заступниця начальника метрополітену.