В Україні 30 років було спаплюжено свято Першого травня — експерт

Перше травня — давнє та міжнародне свято. Але його для широкого вжитку перетворили на формулу — «налити та закусити».

Про це в інтерв’ю i-ua.tv заявила доктор філософії Олена Скоморощенко.

«Ми виграли війну за своє існування. Але нам потрібно не існування. Ми, український народ, заслуговуємо на щасливе життя в процвітанні та творенні. А Перше травня є святом саме цих цінностей. Та експлуатація, яка у нас була всі ці 30 років, не буде перенесена в майбутнє життя. Війна, яка закінчиться перемогою, покладе край дуже багатьом поганим явищам. Зокрема, про явища маніпуляцій, в яких ми прожили всі ці 30 років. Одним з них — було видавання свята Першого травня за цінність відняти та розділити. Саме завдяки цьому прийому свято було запоплюжено багном маргінальних низів неспроможних до творення, які самі нічого не виробляють, а хочуть віднімати в інших», — сказала О. Скоморощенко.

За її словами, після війни українцям головне не взяли в нову реальність нічого із старої епохи.

Для нас дуже важливо, щоб ми після війни не взяли в нову реальність нічого із старої епохи. Зокрема, несправедливість, надмірну експлуатацію, коли ті, хто працює, отримають копійки, а ті, хто нічого не вартий і ніде ні вчився, чомусь володіють мільярдами. Це не правильно. Талановиті й працьовиті люди, такі, як наш народ, мають отримувати те, на що вони заслуговують", — сказала О. Скоморощенко.

За її словами, Перше травня — це дуже важливий символ, який єднає нас з усім світом, який нам допомагає здолати ворога.

«Ця війна стала останньою спробою Росії відірвати нас від світу та „пришпилити“ до своєї відсталої імперії. Але ми перемагаємо та стаємо частиною вільного світу, де Перше травня є дуже важливим святом — символом. Сьогодні ми творимо свою перемогу, а після цього будемо творити нове процвітаюче та щасливе життя, в якому кожен українець матиме право на самореалізацію», — резюмувала О. Скоморощенко.

Рекомендовані публікації