Окупанти примушують до співпраці бізнес Херсонщини — розвідка

Російські загарбники у Херсонській області примушують підприємців, насамперед виробників харчової продукції, отримувати «тимчасові дозволи» на роботу.

В разі відмови погрожують конфіскацією.

Представники окупаційних адміністрацій в Херсонській області здійснюють об’їзд об’єктів промисловості. Група осіб — до 10 чоловіків — у військовій формі збройних сил РФ зі зброєю прибуває до офісів комерційних компаній та в ультимативній формі вимагає продовження виробництва продукції. Для цього, за словами окупантів, необхідно «офіційно» оформити свою діяльність за російськими правилами та отримати «тимчасовий дозвіл» на роботу від «військово-цивільних адміністрацій». Питання постачання сировини та забезпечення збуту необхідно вирішувати через місцеву «комендатуру». Таким чином керівництво та персонал підприємств намагаються примусити до співпраці.

«Власники та працівники підприємств попереджені, що в разі припинення роботи або порушення будь-яких вимог росіян, керівництво і персонал буде змінено. Нових власників і співробітників визначатимуть окупаційні адміністрації з-поміж лояльних до них людей», — повідомили у ГУР МО, додавши відповідний «документ» окупаційної адміністрації.