Польща та Словаччина лобіюватимуть якнайшвидший вступ України до ЄС

Президенти Польщі та Словаччини планують низку зустрічей із лідерами країн Західної Європи для лобіювання членства України у ЄС.

Президенти Польщі Анджей Дуда та Словаччини Зузана Чапутова анонсували серію візитів до країн Західної Європи, щоб переконати їхніх лідерів якнайшвидше надати Україні статус кандидата на членство в ЄС.

«Я прийняв пропозицію президентки Зузани Чапутової провести своєрідну лобістську місію щодо України серед наших колег у країнах ЄС, особливо там, де є сумніви, чи має Україна швидко отримати цей статус. Ми не сумніваємося, що вона має отримати цей статус якомога швидше», — наголосив Дуда.

За його словами, вони також намагатимуться переконати про необхідність рішення на майбутньому саміті НАТО в Мадриді про посилення присутності Альянсу на східному фланзі.

Читайте також


Людство входить у фазу глобального конфлікту по всій планеті — Юрій Буздуган

Іран атакував балістичними ракетами Ірак біля консульства США. Своєю чергою, міністр оборони Великої Британії Грант Шаппс вважає, що попереду на світ чекає ще складніший період, аніж зараз, і Британії з союзниками варто готуватися до серйозних загроз і подбати, щоб їхня міць виглядала переконливим фактором стримування. Чи розпочнеться нова світова війна та як це вплине на Україну, розбиралися з експертом-геополітиком Юрієм Буздуганом.