«НАБУ не здатна протидіяти корупційній злочинності», — Олег Шрам

На думку голови ГО «Рада громадського контролю», Національне антикорупційне бюро краще ліквідувати.

Про це під час прямого ефіру на i-ua.tv повідомив колишній радник директора ДБР, голова ГО «Рада громадського контролю», адвокат Олег Шрам.

«НАБУ, як організацію, яка показала, що вона не здатна протидіяти корупційній злочинності серед вищого керівництва держави, краще ліквідувати. І створити самостійний та відокремлений автономний підрозділ в межах Державного бюро розслідування.

Це буде економія державних коштів. Більш раціональне їх використання. З іншого боку, в нас буде один державний правоохоронний орган, який буде відповідати за цей напрямок роботи. Тому що, чим більше органів, тим складніше найти відповідального, складніше знайти крайнього", — сказав Олег Шрам.

За словами експерта, Україна залишається на 120 місцях рейтингу корупції. Так як ми хочемо вступити до Європейського Союзу, повинні краще боротись з корупцією. Зараз Україну відділяє від найближчого члена ЄС 40 місць в цьому рейтингу. Від найближчого кандидата — 10 місць.

«З тим успіхом, як працюються наші антикорупційні органи, ми ніколи не досягнемо того рівня, щоб ми були хоча би на нижній межі країн, які вже є у Європейському союзі» — зазначив Олег Шрам.