Віктор Шишкін: військова допомога Україні від США та ЄС - крапля в морі

Військова допомога Україні від США та Євросоюзу (ЄС) є лише краплею в морі.

Про це під час етеру i-ua.tv сказав суддя Конституційного суду у відставці, а нині боєць тероборони Віктор Шишкін.

«Багато батальйонів тероборони забезпечується волонтерськими зусиллями. Ми самостійно забезпечуємо підрозділи тероборони, які знаходяться на передовій, тому що не вистачає державного забезпечення. Тобто на передовій виникла велика проблема будь — якого оснащення. Зокрема, в нашому батальйоні були втрати. Всі хлопці, що воювали на Запорізькому напрямку, були оснащені лише бронежилетами, які знайшли волонтери. Крім того, ми забезпечили бійців медичними сумками, які оснащені за Натівським зразком. Єдине, що надала держава хлопцям з нашого батальйону — автомати», — каже В. Шишкін.

За його словами, не у всіх ТРО, які зараз знаходяться на передовій, є озброєння для того, щоб розпочати контрнаступ.

" Коли ми мали захищати Київ, бійцям ТРО, надавали зброю. Але, коли ворогів прогнали з Києва, озброєння одразу забрали. Тобто тут виникає питання, це зробили через нестачу зброї, чи влада боїться народу дати зброю? Притому, що коли російські танки зайшли до столиці, то влада перелякалася та роздавала зброю будь -кому", — зазначає В. Шишкін.

За його словами, в країні за всі 8 роки, поки йде війна не було лозунгу, який був би спрямований на оборону держави.

" В Харкові є завод, який випускає танки. Вони йшли в Пакистан, в інші країни. А де ж озброєння для української армії? А зенітні комплекси, які ми випускали. Всі застарілі технології за ці роки можна було перебудувати. У нас стоїть завод Краз. Де були зусилля екс- президента Порошенка на мобілізаційний ресурс держави? Тепер Україна просить допомогу у США та ЄС. Але це крапля в морі", — резюмує В. Шишкін.