Сьогодні провладні ЗМІ працюють під гаслом — «Не на часі», — Сергій Яригін

В українських засобах масової інформації немає правдивої картини про реальні події на полі бою.

Таку думку висловив громадський діяч, засновник і керівник телестудії «Толока» Сергій Яригін під час прямого ефіру на i-ua.tv.

«Сьогодні провладні ЗМІ працюють під гаслом «Не на часі». Тобто, дуже багато всього у них «на потім». Мені не подобається, що я повинен дізнаватись про справи на фронті з-за кордону, з англійських, американських чи французьких видань.

На жаль, у нас немає реальної, правдивої інформації про те, що дійсно відбувається на фронті. І, на мій погляд, це дуже величезний недолік отого спільного простору, який сьогодні є. З іншого боку, громадські ЗМІ намагаються висвітлювати більше правди. Але, це досить часто використовується ворогом для маніпуляцій у суспільстві", — запевнив Сергій Яригін.

На думку експерта, українське суспільство не вміє дивитись на речі реально. У нас «підіймається крик» незалежно від того, що насправді відбувається. Суспільство починає галасувати з будь-якої причини. Громадяни повинні навчитись розрізняти правду-неправду, ворожу інформацію і реальні події.

«На жаль, ми цьому вчимося в часи війни. Це два протилежні боки одного й того ж процесу. Держава відноситься до нас, як до нерозумних дітей, яким нічого не можна казати. Бо, невеличка частина суспільства так себе і веде. Але більшість все ж — свідомі й спроможні відрізнити пропаганду від правди», — зауважив гість програми.