З гумором і сумом

11 та 12 травня о 18:00 в Київському академічному театрі «Колесо» відбудеться прем’єра вистави «В Португалії зараз тепло» за п’єсою Олександра Володарського.

З гумором і сумом

Київський академічний театр «Колесо» відкриває глядачам сучасну українську драматургію, бере до репертуару нові п`єси, твори українських і закордонних драматургів, що не йдуть в інших театрах України. Одне з головних творчих завдань театру — першопрочитання п’єс. Наразі в театрі «Колесо» граються 40 вистав, 27 з них були вперше представлені в Україні.

Олександр Володарський — відомий сучасний український драматург, який працює в різних жанрах. В 2023 році написав трагікомедію «В Португалії зараз тепло» — життєву, реалістичну п’єсу про війну, сьогодення України, історію життя сільських сусідів подружжя Шпаків і їхньої сусідки Галі. Комічний і щирий сюжет п’єси сприймається сміхом зі сльозами, торкається самих глибин наших сердець.

Режисер-постановник — народна артистка України Ірина Кліщевська.

Звукорежисер — Світлана Петренко

Художник з освітлення — Ірина Макарова

Сценографія — Олег Пустовіт

Три головні ролі грають знані актори театру «Колесо», провідні майстри сцени: Петро Миронов, Людмила Рудницька, заслужена артистка України Марія Грунічева.

Постановка стане популярною серед глядачів — ця п’єса про сьогодення українців з гумором і сумом, про те, як ми існуємо вдома і що відчуваємо — переконані в театрі.