6 червня 1889 року в Києві народився всесвітньо відомий авіаконструктор Ігор Сікорський

Сконструйовані ним гелікоптери першими в історії здійснили перельоти через Атлантику і Тихий океан, гідроплан S-42 встановив 10 світових рекордів і вперше у світі забезпечив регулярні рейси через ці два океани, а його літак-велетень «Ілля Муромець» став світовим рекордсменом з вантажопідйомності.

6 червня 1889 року в Києві народився всесвітньо відомий авіаконструктор Ігор Сікорський

Збройні сили США взяли гелікоптери Сікорського на озброєння, а їхній «батько» згодом офіційно став ще й американським авіаконструктором: після приходу більшовиків до влади емігрував і з 1919-го оселився у Сполучених Штатах...

‍ Першу освіту Сікорський, виконуючи мрію своїх батьків, здобув у Морському кадетському корпусі у Петербурзі. Проте морським офіцером так і не став, а вступив до Київського політехнічного інституту.

Навчаючись, почав проєктувати гелікоптери, ідею яких почерпнув у малюнках славетного Леонардо да Вінчі. Пізніше зайнявся аеропланами. Здав іспит на звання пілота, встановив чотири всеросійські рекорди та світовий рекорд швидкості польоту з двома пасажирами.

Не закінчивши навчання, вже отримав декілька пропозицій щодо роботи, зокрема й посаду головного інженера на «Російсько-Балтійському вагонному заводі» і таку саму у підрозділі військово-морській авіації.

Під час показового польоту в Білій Церкві ледь не розбився, коли в карбюратор потрапив комар і мотор заглух. Відтак прийшов до ідеї використовувати в літаках одночасно кілька моторів для пересування на далекі відстані.

В Америці заснував авіаційну фірму. Першим ангаром слугував курятник одного знайомого, нічне сторожування несли самі працівники фірми, а необхідні деталі часто знаходили на… смітниках.

Cікорський розробив серію літаків, які перевершили всі наявні на той час авіадосягнення. Так, гідроплан S-42 встановив 10 світових рекордів, а створені ним гелікоптери забезпечували небачену ефективність ще й під час пошуково-рятувальних та санітарних робіт. Причому головним завданням таких машин конструктор вважав не бойові дії, а передусім рятування людей. З 1947 року гелікоптери Сікорського постійно використовували президенти США.

Помер 26 жовтня 1972 року. Розповідають, що під час похорону «великого Сікорського» інверсійні сліди двох літаків, що пролітали перпендикулярними курсами, утворили в небі великий хрест, немов прощаючись зі своїм творцем.

А київський Політех, в якому, до речі, вчаться й майбутні атомники України, носить тепер його ім’я.