«Укренерго» готують резервні шляхи живлення електроенергією та аварійний запас

З огляду на російські удари по об’єктах української енергетики в «Укренерго» готують резервні шляхи живлення електроенергією та аварійний запас.

«Укренерго» готують резервні шляхи живлення електроенергією та аварійний запас

Про це розповів голова правління НЕК «Укренерго» Володимир Кудрицький, передає hromadske.

Компанія готує своїх людей та аварійні ремонтні бригади, які цілодобово будуть обслуговувати мережі та відновлювати їх так, щоб у всіх споживачів було світло в оселі, сказав Кудрицький.

За його словами, «Укренерго» вже стикалося з наслідками російських ударів по об'єктах енергетики в березні, коли було втрачено велику кількість ліній електропередач, що зв’язують Київський енерговузол з енергосистемою України.

«Нам потрібно було вдаватися до нестандартних рішень, щоб забезпечити надійність живлення енерговузла під час холодних температур. Київські споживачі цього й не помітили», — сказав він.

Кудрицький наголосив, що українським фахівцям вдається швидко відновлювати пошкодження після атак. Наприклад, після ударів увечері 11 вересня фактично за 4,5 години вдалося відновити 85% споживання в постраждалих регіонах.

Наразі «Укренерго» вдалося відновити дві магістральні лінії електропередач, які забезпечують енергопостачання до Харкова. Ситуацію контрольованою, запевнив Кудрицький.