Україна обговорює з 5 країнами надання систем ППО — Зеленський

Для захисту від росії потрібні системи протиповітряної та протиракетної оборони. Наразі Україна має в цьому потребу.

Зеленський він сподівається, що США та Німеччина виконають свої зобов'язання. Вони обіцяли підтримку у протиповітряній обороні.

ППО та ПРО — це для нас пріоритет. Ми почали розмови і є позитивний результат щодо постачання систем NASAMS (американсько-норвезької) та IRIS-T (німецької). Від Німеччини очікуємо декілька систем. Поки що не отримали жодної. Так само як і від США. Однак це частково закриває питання дефіциту систем ППО, — розповів президент.

Зеленський зазначив, що також переговори є з Францією та Італією. За словами президента, Україна хоче працювати й з Ізраїлем, але від нього наразі не було позитивної відповіді. Президент сподівається на збільшення кола можливих постачальників ППО.

«Держав, які спроможні нам з вами гарантувати закриття неба з точки зору ППО, не так багато. Тому навколо цих п'яти держав і треба розв'язувати це питання», — заявив він.

Він додав, що затримка з постачанням систем ППО є прямою причиною загибелі українців. Проте Зеленський наголосив — він не вважає, що Німеччина винна в ракетних обстрілах України.