Мексика планує запропонувати Україні перемир’я на 5 років

Мексика під час засідання Генасамблеї ООН планує запропонувати перемир’я в Україні. В Офісі президента Володимира Зеленського цю ідею розкритикували.

Президент Мексики Андрес Мануель Лопес Обрадор
Президент Мексики Андрес Мануель Лопес Обрадор

Про це заявили президент Мексики Андрес Мануель Лопес Обрадор під час виступу на військовому параді до Дня незалежності країни, а також радник голови Офісу президента Михайло Подоляк, передає hromadske.

Так, мексиканський президент заявив, що міністр закордонних справ Марсело Ебрард в ООН запропонує створити «Комітет діалогу та миру». Ця ідея передбачає негайне припинення бойових дій в Україні та запровадження перемир'я щонайменше на п'ять років.

За його словами, цей план нібито дозволить виділити час на «розв'язання значних і серйозних економічних та соціальних проблем, які торкаються народів світу». Під час цього виступу Лопес Обрадор розкритикував санкції щодо росії та «масові постачання» зброї до України. Він заявив, що такі дії заходу «сприяли продовженню протистояння».

Мексиканський президент додав, що посередниками в комітеті мають бути прем'єр-міністр Індії Нарендра Моді, Папа Франциск та генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш.