путін готує «об'ємний виступ» про приєднання окупованих територій до рф

володимир путін готує «приєднання» окупованих територій України до росії 30 вересня.

володимир путін
володимир путін

У кремлі запланували на 30 вересня підписання «договорів» про приєднання до росії окупованих територій України. У цій церемонії візьме участь президент рф володимир путін, заявив речник кремля дмитро пєсков, передає Reuters.

Зазначається, що це не буде послання президента до Федеральних зборів. Крім того, договори будуть підписані до їх схвалення радою федерації.

За даними Reuters, на Червоній площі в москві уже встановили сцену з гігантськими відеоекранами та рекламними щитами з написом «Донецьк, Луганськ, Запоріжжя, Херсон — росія!».

Глава верхньої палати російського парламенту заявив, що може розглянути питання про анексію окупованих регіонів 4 жовтня за три дні до 70-річчя президента рф володимира путіна.

Щоб анексувати території, що становлять близько 15% території України, буде потрібно укладання та ратифікація якогось договору російським парламентом, який контролюється союзниками путіна. Ці території росія розглядатиме як свої, каже, що на них поширюватиметься її ядерний захист.

путін попередив, що застосує ядерну зброю для «захисту території росії від нападу».

Мешканці, які втікали останніми днями до підконтрольних українцям районів, розповіли про те, що чиновники під дулом пістолета змушували людей ставити позначки у бюлетенях під час псевдореферендумів.

«Вони можуть оголошувати все, що хочуть. Ніхто не голосував на референдумі, окрім кількох людей, які перейшли на інший бік. Вони ходили від дому до будинку, але ніхто не виходив», — сказав 43-річний Любомир Бойко із села Гола Пристань на Херсонщині.