Помер ректор київського університету їм. Бориса Грінченка: ЗМІ дізналися нові подробиці

Віктор Олександрович очолював університет упродовж 15 років.

Наклав на себе руки ректор Київського університету імені Бориса Грінченка
Наклав на себе руки ректор Київського університету імені Бориса Грінченка

Сьогодні, 21 жовтня, у віці 64 років помер ректор Київського університету імені Бориса Грінченка Віктор Огнев'юк. Про це повідомили в самому університеті.

«Видатний учений, професор, академік. Ректор. Прекрасна людина. Вічна пам'ять», — написав нардеп у своєму посту.

Як стало відомо з київських ЗМІ, він наклав на себе руки.

Одними із перших свої співчуття висловили співробітники Національної спілки журналістів України (НСЖУ). Вони наголосили, що серед українських журналістів чимало випускників університету, яким керував Огнев'юк.

«Життєвим його кредо як керівника була підтримка високої якості освіти, боротьба з корупцією, розвиток вільної, заможної України з високим рівнем освіти та громадської свідомості її громадян», — зазначили в НСЖУ.

Вчора у власному будинку на Київщині наклав на себе руки ректор Київського університету імені Бориса Грінченка. За інформацією правоохоронців, Віктор Огнев'юк вистрілив собі в груди з мисливської рушниці. Після цього помер під час надання медичної допомоги.

Нагадаємо, що на сайті Київського університету імені Бориса Грінченка вказали, що Огнев'юк […] з 2007 року — ректор Київського університету імені Бориса Грінченка. Завдяки стратегічному мисленню та прогресивному баченню Віктора Олександровича, під його мудрим керівництвом університет перетворився на освітній, науковий, культурний осередок міста Києва.