ООН не ухвалила резолюцію росії щодо створення комісії для розслідування «військово-біологічної діяльності» України та США

Рада Безпеки ООН у середу 2 листопада переважною більшістю голосів відхилила спробу росії створити комісію для розслідування її необґрунтованих заяв про те, що Україна та Сполучені Штати здійснюють «військово-біологічну» діяльність, яка порушує конвенцію про заборону використання біологічної зброї.

ООН не ухвалила резолюцію росії щодо створення комісії для розслідування «військово-біологічної діяльності» України та США

Про це повідомляє Washington Post.

Під час голосування росія отримала підтримку лише від Китаю. США, Велика Британія та Франція виступили проти російської резолюції, а 10 інших країн Ради утрималися.

Голосування відобразило скептицизм Ради щодо дій росії після її вторгнення в Україну 24 лютого, зазначає видання. Минулого тижня росія розповсюдила в Радбезі 310-сторінковий документ, у якому стверджувалося, що ця «біологічна діяльність» відбувається в Україні за підтримки Міністерства оборони США.

Ще в березні у Радбезі ООН звинуватили росію у брехні щодо розробки біологічної зброї в Україні. Тоді також росія ініціювала засідання Ради безпеки ООН, щоб обговорити начебто «військово-біологічну діяльність» США в Україні. На це президент Володимир Зеленський заявив, що звинувачення з боку рф у тому, що Україна начебто розробляє біологічну зброю або готує хімічну атаку можуть свідчити про подальші плани російського командування.