Українські хакери отримали доступ до мереж Центрального банку росії

Українські хакери отримали доступ до мереж Центрального банку росії. У російському регуляторі вже заявили, що їхні системи не зламували.

Українські хакери отримали доступ до мереж Центрального банку росії

Про це повідомила IT-армія України.

«Ми маємо багато цікавого про персонал, спеціалізовані автоматизовані банківські системи, їх вихідні файли, принципи їх взаємодії, системи КЗІ та інші матеріали, що циркулюють в мережах ЦБ рф та вже аналізуються нашими фахівцями», — йдеться у повідомленні.

Хакери подякували за дані «департаменту інформаційних технологій та департаменту операцій на фінансових ринках» і вирішили опублікувати для громадськості перші 27 000 файлів та розмістили відповідне посилання.

Водночас Банк росії заявив, що не знайшов доказів того, що його системи було зламано, таким чином спростувавши повідомлення IT-армії України, яке у себе розмістив і міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

«Ми перевірили опублікований хакерами архів. Усі ці документи перебували в інтернеті у відкритому доступі, — йдеться у повідомленні прес-служби ЦП, яке наводить Bloomberg. — Інформаційні системи Банку росії не зламувалися».