Карта тривог, путін і холостяк: найпопулярніші запити українців у 2022 році

У Google представили найпопулярніші пошукові запити українських користувачів у різних категоріях.

Google представив найпопулярніші запити українців у 2022 році
Google представив найпопулярніші запити українців у 2022 році

Найбільше зростання у 2022 році показав запит «Карта повітряних тривог». На другому місці опинився запит «Новини України», а на третьому — «єДопомога», повідомляє НВ.

До першої десятки найпопулярніших запитів також увійшли «Карта України», «Байрактар», «путін», «Жириновський», «Гостомель» та «Холостяк 2022».

Найбільше запитів у категорії «Персона» отримав Олексій Арестович. Найчастіше цікавилися Валерієм Залужним, Борисом Джонсоном, Віталієм Кімом, Віктором Медведчуком, Ненсі Пелосі та іншими.

У категорії «Фільми» українці найчастіше шукали супергеройське кіно «Людина-павук: Додому шляху нема», а в «Серіалах» — приквел «Ігри престолів» «Дім Дракона».

Серед «Покупок» найпопулярнішими були сіль, генератор, марка «русский корабль», свічки, повербанк, інвертор 12в-220 В, книги єДопомога, Starlink та йодид калію.

Найчастіше українські користувачі також запитували у Google, що таке Swift, ленд-ліз, надзвичайний стан, НАТО, військовий стан, паляниця, дефолт, загальна мобілізація, блекаут тощо.

Нагадаємо, Україна отримає 50 тисяч ліцензій і грант у $ 2 млн на цифрову освіту від Google. Google Workspace на безоплатній основі допоможе держустановам працювати швидше, незважаючи на обстріли та постійні загрози кібератак росіян.


Джерело: НВ