Деякі посадовці в росії можуть щиро вірити в можливість вторгнення ЗСУ

Облаштування оборонних споруд у прикордонній Бєлгородській області росії може мати на меті як підняття патріотичного духу в місцевих, так і реальну оборону.

Дані британської розвідки
Дані британської розвідки

Про це заявило Міністерство оборони Великої Британії з посиланням на свою розвідку вранці 7 грудня.

Таким чином відомство прокоментувало будівництво протитанкових укріплень у області, а також створення місцевих загонів самооборони.

Хоча повідомлення про риття окопів у цьому регіоні з’являлися з квітня, зараз йдеться про більш складні конструкції, які мають зупиняти військову техніку.

«Є реалістична ймовірність, що російська влада пропагує оборонні приготування в межах міжнародно визнаної російської території, аби розпалити патріотичні почуття. Однак це, можливо, також ілюструє щиру (але хибну) віру деяких російських відповідальних осіб у реальну загрозу вторгнення українських сил», — йдеться в зведенні.

Британське Міноборони називає хиби в стратегічних оцінках «однією з критичних слабкостей» архітектури російського центрального уряду. Одним із прикладів таких хиб відомство назвало початкове рішення щодо вторгнення до України.

«Неупереджений офіційний аналіз майже напевно часто підривається тенденцією до групового мислення та політично доцільних висновків», — констатують у розвідці.

Нагадаємо, росіяни можуть розосередити свої бомбардувальники після того, як на аеродромах «Енгельс» та «Дягілєво» прогриміли вибухи.