ПВК Вагнера розробила наступальну тактику на Бахмут для використання завербованих і засуджених

За даними британської розвідки, російська військова маріонеткова група Вагнера продовжує відігравати важливу роль у затяжних боях у районі міста Бахмут Донецької області.

ПВК Вагнера розробила наступальну тактику на Бахмут для використання завербованих і засуджених

У зведенні відомства в Twitter йдеться, що в останні місяці група розробила наступальну тактику, щоб використати велику кількість завербованих і погано навчених засуджених.

У розвідці зазначили, що окремим бійцям, швидше за все, видають смартфони або планшети з комерційними супутниковими знімками, де позначені вісь просування та мета атаки.

На рівні взводу і вище командири, швидше за все, залишаються в укритті та віддають накази по рації, отримуючи інформацію від невеликих безпілотних літальних апаратів.

Окремі групи та підрозділи отримують наказ прямувати за заздалегідь наміченим маршрутом, часто за вогневої підтримки, рідше — разом із бронетехнікою.

«Ця жорстока тактика спрямована на те, щоб зберегти рідкісні активи Вагнера у вигляді досвідчених командирів та бронетехніки за рахунок доступніших в’язнів-новобранців, яких група вважає витратним матеріалом», — йдеться у зведенні.

Нагадаємо, російські окупанти не полишають спроб захопити Бахмут Донецької області. На цьому напрямку безуспішно намагається вести наступ ПВК «Вагнер». Однак нещодавно маріонетка кремля Денис Пушилін зробив заяву про те, що разом із «вагнерівцями» участь у боях в цьому районі беруть сили «ДНР».