В Укренерго зробили прогноз про відновлення електропостачання після атаки рф

«Укренерго» прогнозують відновлення електропостачання знеструмленим через атаки рф споживачам найближчим часом.

відновлення електропостачання
відновлення електропостачання

Ремонтні бригади вже відновлюють пошкоджені у четвер унаслідок повітряних атак російських терористів енергетичні об'єкти та роблять все, щоб повернути світло знеструмленим споживачам у найкоротші терміни, повідомив голова правління НЕК «Укренерго» Володимир Кудрицький.

«Як і після кожної масованої атаки, потрібно трохи набратися терпіння. Ми заживимо всіх споживачів так швидко, наскільки це можливо», — написав він у своєму фейсбуці.

При цьому він подякував Силам оборони України «за неймовірно круту роботу», зазначивши, що вони відбили 80% ворожих ударів.

Зі свого боку директор з управління ОЕС України — головний диспетчер «Укренерго» Віталій Зайченко написав у фейсбуці, що енергосистема витримала чергову атаку російських агресорів, і споживачі, які залишилися без світла через енергетичний терор росіян, будуть із електрикою найближчим часом.

«Завдяки Силам ППО та злагодженим діям оперативного персоналу всіх рівнів вистояли, і вже найближчим часом споживачі забудуть, що той удар сьогодні був», — запевнив Зайченко.

Як повідомлялося, «ДТЕК» зазначив, що внаслідок атаки у четвер пошкоджено вкотре одну з його ТЕС, а начальник Львівської ОВА Максим Козицький повідомив про пошкодження об'єкта енергоінфраструктури, внаслідок чого без світла залишалося майже 0,5 млн абонентів.

Голова Івано-Франківської ОВА Світлана Онищук повідомила про влучання в енергооб'єкт області, внаслідок чого виникла пожежа.

Після атаки 40% споживачів Києва залишалися без електропостачання через необхідні заходи безпеки, зазначив мер Віталій Кличко.

За словами глави Міненерго Германа Галущенка, на момент закінчення атаки приблизно об 11:00 найбільш складною залишалася ситуація на заході країни, в Одеському та Київському регіонах.