російські хакери атакували три ядерні лабораторії в США

Журналісти пишуть, що ці атаки збіглися із приїздом експертів МАГАТЕ на Запорізьку АЕС.

російські хакери атакували три ядерні лабораторії в США

російська хакерська група, відома під назвою Cold River, влітку атакувала три лабораторії ядерних досліджень у Сполучених Штатах. На це вказують інтернет-записи, перевірені журналістами Reuters, а також п'ятьма експертами із кібербезпеки.

Повідомляється, що у період із серпня по вересень, коли президент володимир путін заявив, що рф буде готова використати ядерну зброю для захисту своєї території, Cold River завдала ударів по Брукхейвенській (BNL), Аргонській (ANL) і Ліверморській національній лабораторії імені Лоуренса (LLNL).

При цьому журналісти не змогли встановити, чому саме ці лабораторії були обрані ціллю, а також, чи були атаки успішними. За словами дослідників кібербезпеки та західних урядовців, «Cold River» активізувала свою хакерську кампанію проти союзників Києва після повномасштабного вторгнення рф в Україну 24 лютого.

Нагадаємо, що департамент державної інфосистеми Естонії повідомив про масштабну атаку прокремлівських хакерів на підприємства і відомства Естонії, Латвії, Польщі та України.