Дудін звернувся до Президента США Байдена — спецслужби рф почувають себе в Україні, як вдома

Екс-начальник СБУ Харківщини Роман Дудін, який перебуває в СІЗО, звернувся до Президента США Джо Байдена зазначивши, що спецслужби рф створили в Україні два паралельних світи.

Роман Дудін
Роман Дудін

Про це повідомдяє i-ua.tv.

«Пане Президенте, звертаюсь до Вас напередодні Вашого візиту до Польщі, де серед іншого, відповідно до інформаційних повідомлень, Ви плануєте обговорювати безпекову ситуацію в Європі та в Україні. Розвиток демократичних процесів в Україні, за якими Ви, безперечно, спостерігаєте, „судова“ та „правоохоронна“ реформи, які мали би гарантувати розвиток цих процесів, перенацілили діяльність російських спецслужб на створення позицій впливу навколо Президента України В. Зеленського. Із поставленою задачею росіяни блискуче впорались», — пише Р. Дудін.

Він зазначає, що фактично не маючи змоги впливати на зовнішньополітичні процеси, насамперед завдяки єдності партнерів, російські спецслужби створили в Україні два паралельних світи.

«В одному: вчорашні вчителі, лікарі, менеджери, селяни не чекаючи наказів стали на захист своєї землі. В цьому світі громади збирають для солдат кошти, одяг, засоби зв’язку, а діти збирають на вокзалах та у підземних переходах копійки, щоб наблизити Перемогу. У іншому — російському проекті — існують регіони, де керівні посади зайняті маріонетками кремля, створюються схеми з розкрадання коштів, призначаються на посади лояльні до росії особи, правоохоронні структури здійснюють кримінальні переслідування військових, і весь цей фарс подається у підконтрольних ЗМІ, як величезні здобутки», — підкреслив Р. Дудін.

На його думку, вказана ситуація неодмінно рано чи пізно призведе до внутрішнього протистояння, що у свою чергу, негайно буде використане росіянами або для повного знищення України або для закріплення своїх позицій та подальшого терору Європи та усього Світу.

«У зв’язку із тим, що ситуація, яка склалась зі мною, вже є типовою і непоодинокою в Україні, та контролюється безпосередньо росіянами, хотів би просити Вас розглянути питання про звинувачення мене у вчиненні будь-якого злочину проти США та, як наслідок, звернення до України з вимогою видачі мене Сполученим штатам. Вважаю, що це не буде втручання у внутрішні справи України, натомість — це слід розглядати лише як адекватну відповідь російським спецслужбам, які почувають себе в Україні, як вдома. Мені здається, що у США, довести, що я, наприклад, не причетний до вбивства президента Кенеді буде набагато легше, ніж протидіяти в Україні всьому проросійському оточенню президента В. Зеленського», — пише Р. Дудін.

Він зазначив, що за 6 місяців з дня його затримання, зі ним не проведено жодної слідчої дії чи допиту, хоч він неодноразово наголошував на готовності проведення поліграфічного дослідження чи, навіть, застосування щодо нього хімічних препаратів для доведення моєї непричетності до тих злочинів, які йому інкримінують чи до будь-яких інших.

Всі суди, які відбувались, ґрунтувались виключно на показах осіб, стосовно яких мною надані відеофайли, які вказують на їх проросійську спрямованість.

«У той же час, як докази моєї невинуватості, надано аудіо, фото, відео, та покази свідків, які свідомо не беруться до уваги суддями. Судді, які призначені, ще за режиму януковича, кажуть про наказ, отриманий з Офісу Президента України, а саме від А. Єрмака та О. Татарова. Серед слідчих ДБР є особи, які до 2019 року працювали у москві (рф), а їх керівництво спільно із російськими спецслужбами сприяло втечі поплічників януковича. З боку прокуратури та СБУ ситуацію контролюють люди, призначені А. Єрмаком. Стосовно мене розгорнуто дискредитаційну кампанію у підконтрольних Офісу Президента ЗМІ та інтернет ресурсах, зокрема на тих, які були задокументовані у 2020−2022 роках, як проекти спецслужб росії. Відверта брехня стосовно мене транслюється та тиражується напередодні кожного судового засідання», — зазначає Р. Дудін.

Він заявив, що 27 лютого призначено апеляційний розгляд підозри у вчиненні ним злочинів, на розгляд якої до суду першої інстанції його «забували» привозити. Керівником розгляду призначено суддю І. Паленика, який традиційно є головним «підписантом» в інтересах Офісу Президента України. Мені повідомили, що вже підготовлено рішення про відмову у моїй скарзі, незважаючи на те, що вся Підозра повністю мною спростована, а у процесуальному відношенні слідством порушено близько 90 статей Процесуального кодексу та 40 статей Конституції України.

«Насправді, втручання США (навіть у вигляді незалежного спостерігача) може зупинити російський вплив на політикум України.

Мільйони громадян України не хочуть жити у правовій «ксерокопії» росії і Ваше невтручання може призвести до їх фізичного знищення у подальшому. Дайте Україні надію на демократію та справедливість", — резюмує Р. Дудін.