Кияни можуть принести на переробку російськомовні книги та допомогти ЗСУ: подробиці

В Києві у магазині книжок «Сяйво книги» всі охочі можуть провести безкоштовну презентацію власних книг та принести на переробку російськомовні книги.

Гліб Малич
Гліб Малич

Про це під час ефіру розповів директор магазину книжок «Сяйво книги» Гліб Малич.

«В нашій книгарні започатковані літературні вечори. Як з ветеранами — захисниками так і з відомими зірками теле та шоу-бізнеса. Вони приносять на переробку російськомовну літературу, гроші з якої підуть на допомогу ЗСУ. Тобто кожен охочий може принести до нашої книгарні книжки російською мовою. Ми передаємо їх компанії на переробку, після чого кошти з них йдуть до благодійного фонду. З цих коштів вже було передано два авто на передову. Тенденція дуже гарна. За тиждень 2−3 тонни збираємо. В планах відкрити ще один пункт збору. До речі, такі пункти збору завдяки нашій ідеї запрацювали я в різних містах України. Також буде відбуватися акція до Дня захисту дітей. Всі охочі можуть купити книжки, які будуть передані до Охматдиту», — каже Гліб Малич.

Також в книгарні працюють над різними проєктами.

«Зокрема, молоді поети можуть прийти до нас та представити свої вірші. Це стосується і „молодих видань“, які хочуть поповнити полиці своїми книжками. Крім того, автори книг можуть зайти до нас в книгарню та запитати вільну дату для презентації їх книги. Це безкоштовно. Адже у нас муніципальна книгарня. Проте ми відкриті до співпраці Також у нас є соціальний проєкт „Одним словом“. Він для людей похилого віку. Тобто кожен охочий може прийти, взяти книжку та прочитати її вдома. Це допомагало людям, коли був блек аут. Книжки читали і в нашій книгарні, бо у нас була стабільна ситуація зі світлом. Зараз в нашій бібліотеці вже 700 книг. Кожен охочий може купити в нашій книгарні літературу та віддати її на цей проєкт. Десь 300 книжок зараз знаходиться на руках у людей», — каже Гліб Малич.

За його словами, презентації власних книг відбувається майже кожного тижня.

«У нас є телеграм — канал „Сяйво книги“, де ми постійно висвітлюємо наші заходи. Також є сторінка в Інстаграмі, де висвітлюється інформація», — резюмує експерт.