Чи вдасться підштовхнути Україну до «корейського сценарію» перемовин

Зараз під різними ініціативами намагаються підмінити «хотелки» рф на фактично певний мікс між так званим Мінськом-3 та корейським сценарієм.

Дмитро Кулеба
Дмитро Кулеба

Про це у коментарі i-ua.tv заявив політолог Ігор Чаленко.

" Насправді базою для обговорення будь- яких ініціатив, щодо досягнення миру в Україні для офіційного Києва є оголошений президентом Зеленським план з 10 пунктів, який був завізований та підтриманий, в більшості пунктів, Генасамблеєю ООН під час голосування на річницю повномасштабного вторгнення. Пан Кулеба заявивши про те, що Київ готовий обговорювати будь-який мирний план, не мав на увазі корейський сценарій чи якісь інші. Мова йде про те, що якщо треті країни готові запропонувати реальні плани для досягнення миру шляхом виведення російських військ з території України та припинення бойових дій, виходячи з рамок, які озвучувала українська сторона, то звичайно такі мирні ініціативи мають право на життя", — каже він.

За його словами, Україна буде відкидати мирні ініціативи на кшталт міксу між так званим Мінськом-3 та корейським сценарієм.

«Ми розуміємо, що зараз під різними ініціативами намагаються підмінити „хотелки“ рф на фактично певний мікс між так званим Мінськом-3 та корейським сценарієм, щоб накопичити сили для того, щоб загоїти рани та піти у новий наступ. Тому такі мирні ініціативи Україна буде відкидати, акцентуючи на їх неспроможність», — резюмує експерт.

Нагадаємо, міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, що Українська влада готова обговорювати будь-який мирний план. Однак, є дві вкрай важливі умови.