Наш інформаційний простір не повинен бути футбольно-фанатичним, — Шишкін

Фактично під час Другої світової війни ми не мали серйозного постачання на момент так званої Сталінградської битви, найбільш тяжкої битви для радянської армії. Тоді людські втрати були якраз більші, ніж у німців.

Віктор Шишкін у програмі "Чистка влади"
Віктор Шишкін у програмі "Чистка влади"

Про це сказав суддя Конституційного Суду України у відставці Віктор Шишкін у програмі «Чистка влади» з Володимиром Тетеруком на телеканалі I-UA.tv.

«Звичайно, давайте кепкувати над радянською історіографією та фільмографією, які показували нам так званий другий фронт і ленд-ліз. У період таких найважчих моментів (Сталінградська битва, — ред.) треба найбільшу допомогу надавати. А допомогу почали тягнути в основному вже в 1943-му році, коли по Сталінграду було все завершено», — зазначив він.

На його думку, аналогічна поведінка сьогодні й у Сполучених Штатах.

«Нам не треба, щоб у нас слина текла з приводу того, що ленд-ліз завтра піде по танках, Bradley тощо. Чому нам Patriot лише дві системи дали? Нам потрібно, як мінімум, 30 систем. Чому немає артилерії в достатній кількості?», — підкреслив екссуддя.

Шишкін вважає, що українські захисники почали контрнаступ на Запорізькому напрямку непідготовлені.

«Але згадайте два потоки інформаційні, які відбувалися через наш канал чесних новин. То із захопленням нам розповідали про ленд-ліз, потім із захопленням розповідали про очікування глобального контрнаступу під впливом того, що відбувалося під Києвом і під Харковом. Але не можна порівнювати ситуації. Там не було такого, як сьогодні в Запорізькій і Херсонській областях, не були такі лінії систем оборони. Тому наш інформаційний простір не повинен бути футбольно-фанатичним», — наголосив гість програми.

Він відмітив, що поки суспільство не відчуває того, що ленд-ліз працює.