Під варту беруть, як правило не злочинців, а патріотів — Суддя Конституційного суду у відставці

В Україні на сьогодні усунити треба 90% носіїв в управлінській владі, однак, під варту беруть, як правило не злочинців, а патріотів.

Віктор Шишкін
Віктор Шишкін

Про це під час ефіру на i-ua.tv заявив Суддя Конституційного суду у відставці Віктор Шишкін.

" В Україні процвітає корупція. Саме тому конгресмен США Вікторія Спартц сказала, що Україна має звітувати за кожний цент та долар. А що тут поганого? Адже вона має інформацію, що значна частина цих грошей не йде на оборону. Чому досі ніхто не дав звіт по розкраданню гуманітарної допомоги в Запоріжжі? Тобто є купа питань. А ЗМІ, які є четвертою владою обслуговують «зелених». Тому мене дивує поведінка журналістів і народ на це не дуже реагує. У нас зараз не ЗМІ не пси демократії, а шавки. В свою чергу влада лише займається саморекламуванням про те, що вона когось арештувала чи усунула. Однак заарештувати треба, як мінімум декілька сотень, а не одного чи двох чиновників. А усунити треба на сьогодні 90% носіїв в управлінській владі", — каже експерт.

Також за його словами, має бути доведеність справ до кінця.

" У нас лише беруть під варту. А далі справа гальмує. А де засудження чи вироки по засудженню середньої та вищої ланки управлінської влади? Тому є відчуття, що влада займається лише піаром. До речі, під варту, як правило у нас беруть масово патріотів", — каже В. Шишкін.

За його словами, з таким підходом влади, в ЄС громадські діячі, вже почали сумніватися у перемозі України. Адже Укроборонпром за 1,5 роки нічого не випустив.

«Ми розгромили рф під Києвом та Харковом. На цій хвилі думали, що вже все, а москалі інтенсивно будували захисні споруди. При цьому в ЗМІ останні 5 місяців кричали, що очікується контрнаступ України. А у нас недостатньо сил для цього», — резюмує В. Шишкін.