Підвищення цін та скорочення робочих місць: експерт про наслідки прийняття закону 8401

Прийняттяз закону 8401 свідчить, що влада дає пусті обіцянки народові то постійно бреше.

Підвищення цін та скорочення робочих місць
Підвищення цін та скорочення робочих місць

Про це в коментарі телеканалу I-UA.tv заявив підприємець, волонтер і лідер руху Save ФОП Сергій Доротич.

«Українці розчарувалися у владі, адже вона дає пусті обіцянки народові. Це сигнал, що влада постійно бреше. Тому українці розуміють, що державі вірити не можна. Бізнес же отримав черговий сигнал, що Україні він не потрібен. Тому люди шукають можливість перенесення бізнесу за територію України. Адже наша країна є непридатною для розвитку підприємництва. Тож через прийняття закону 8401 буде згортання виробничих та будівельних процесів. Як наслідок будуть підвищуватися роздрібні ціни та скорочуватимуться робочі місця. Все це призведе до падіння доходів та купівельної спроможності громадян. Все це ставить під загрозу існування держави Україна. З тим, підходом, який продемонструвала влада, нам не здобути перемоги. Адже коли при владі брехуни, та ті, хто знищує бізнес, що є основою економіки, то шансів вистояти проти рф, майже немає», — каже С. Доротич.

До речі, С. Доротич нагадав, що голова парламентського комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев говорив, що бізнес — це гусак, якого постійно потрібно общипувати (збирати податки).

«Прийняття закону 8401 це в черговий раз підтверджує. Однак проблема не лише в податках, а у величезній репресивній державній машині, яка попри податки стягує корупційну складову. Як раз цього більш за все і боїться бізнес. Адже у чиновників є можливості „помножити“ бізнес на нуль, рейдернути чи захопити», — каже експерт.

За його словами, більше за все бізнес боїться перевірок.

«Президент Зеленський зробив правильно, коли у березні минулого року заявив, що на час війни накладає мораторій на перевірки бізнесу. Заявивши, що перевірки — це корупція. Чому зараз Президент вирішив повернути перевірки бізнесу під час війни, не відомо. Тим паче, що він це зробив, проігнорувавши петицію з проханням цього не робити, яка набрала понад 25 тисяч голосів. Це означає, що на підприємців з боку держави будуть чинити свідомий тиск. А будь-яка перевірка в нашій країні це завжди здирництво», — підкреслює С. Доротич.

За його словами, для бізнесу чергова зміна правил підприємницької діяльності — це втрати.

«Коли влада розуміла, що їх існування висить на волосинці, вони робили все, що повинні нормальні державники для бізнесу для того, щоб не скорочувати робочі місця. Саме тому запустили пільговий режим. Наразі ж пільговий режим, який дозволяв підприємцям розпустити крила, скасовується законопроєктом 8401. Для бізнесу в умовах фактичної війни, коли вимикається світло, або при повітряній тривозі, при можливих прильотах та проблемах з персоналом, люди шукають кращої долі. Через вимушену міграцію відповідні процесі гальмуються. Тому для бізнесу чергова зміна правил підприємницької діяльності — це втрати. Недоотриманий прибуток, а то і збиток», — каже експерт.