Експерт розповів, чи вступить Україна до НАТО після війни

Нам не дали вступ до НАТО у Вільнюсі лише тому, щоб зробити це після війни.

Чи вступить Україна до НАТО після війни?
Чи вступить Україна до НАТО після війни?

Про це в інтерв'ю заявив експерт з питань геополітики Юрій Буздуган.

«Якщо хтось думає, що нас в НАТО не приймуть, то це дурниці. Союзники хочуть дати Україні при розподілі пирога якомога менше. Не зі зла, просто їх національні інтереси — інтереси їхньої країни, а не українські цього вимагають. Якщо дати Україні НАТО сьогодні, то після Перемоги треба буде давати іще щось. А чиїм коштом? Однак, не заради вступу до Альянсу зараз гинуть наші герої під Бахмутом, Куп’янськом та на Приазов’ї. Є цілком конкретні речі, які Україна має здобути за результатами цієї війни», — каже Ю. Буздуган.

Він бачить три речі, які наша країна має отримати після перемоги.

·"Перша річ — перехід геополітичного лідерства у Східній Європі від рф до України. Тобто, саме наша країна, а не Польща, Німеччина чи Туреччина має стати геополітичним лідером Східної Європи. Це найменше, що ми маємо отримати після Перемоги.

Друге, що ми маємо отримати — зміну свого статусу Бананової республіки на країну Золотого мільярду. Ще 200 — 300 років тому світ було поділено на колонії та метрополії. Сьогодні мало що змінилося. В світі є 29 країн Золотого мільярду і є 180 бананових республік, і Україна на жаль, одна з них. Золотий мільярд — це високотехнологічне виробництво та високий рівень життя, а бананові республіки — це бідність. Можуть бути високі технології, як в Китаї, але все одно бідність, адже мінімальна зарплата там становить 3 долари на день. При цьому в США мінімальна зарплата 25 доларів на годину. Тому друге завдання для України — стати 30 країною Золотого мільярду, отримавши членство в Організації економічного співробітництва та розвитку.

Третє завдання — цивілізаційне, завоювати Справедливість. Воно найважливіше та найскладніше. Має статися прорив України на один цивілізаційний рівень із світовими лідерами. Відстала рф має примітивну містичну цивілізацію, головна цінність якої — надія на удачу лідера. Такі цивілізації панували 500 років тому. Але після Французької революції з’явилися індустріально-ідеологічні цивілізації, головною цінністю яких стали Свобода і Рівність. А у 20 сторіччі лідерами стають корпоративні цивілізації, головними цінностями яких стали Справедливість та Ефективність. Так ось, якщо в росії досі базова цінність надія на удачу лідера, Україна переважає росію, бо в нашій цивілізації, панує Свобода, хоча поки немає Рівності. Але у наших союзників, у США, в Британії, в Німеччині цивілізації, де панують Справедливість та Ефективність. Тому третє і головне завдання, яке українці мають вирішити під час цієї війни — завоювати Справедливість. Справедливість, як неминуче воздаяння. Тобто воздаяння за героїзм і чесну працю. І неминуче воздаяння за злочин", — резюмує експерт.