В Україні готуються до проведення 14-го форуму з управління Інтернетом IGF-UA-2023

Днями відбулося засідання Ініціативної групи з підготовки проведення 14-го Українського форуму з управління Інтернетом (IGF-UA-2023).

В Україні готуються до проведення 14-го форуму з управління Інтернетом IGF-UA-2023
В Україні готуються до проведення 14-го форуму з управління Інтернетом IGF-UA-2023

Про це повідомляє i-ua.tv.

Під час засідання обговорили терміни і формат проведення IGF-UA-2023. Також формування секретаріату IGF-UA-2023 та оргкомітету і долучення зацікавлених стейкхолдерів. Останнім рекомендували провести перше засідання Оргкомітету IGF-UA в період з 28 серпня по 1 вересня 2023. Також вони мають повідомити про підтримку Принципів щодо проведення Українського Форуму з управління Інтернетом IGF-UA, відкрито засудити агресію рф проти України і заявити про готовність брати активну, безпосередню участь у підготовці IGF-UA-2023.

Варто зазначити, що в умовах воєнного стану Оргкомітету рекомендували провести IGF-UA-2023 в минулорічному форматі:

  • 1-й день Молодіжний IGF-UA,
  • 2−3 день — Національний IGF-UA; онлайн-формат основний, «пункт незламності» як база на випадок блекаутів і створення безпечних умов для організаторів і доповідачів.

Зазначається, що в засіданні прийняли участь: незалежний експерт Кохманюк Дмитро, секретар засідання Куковський Володимир, представник комісії з питань науки та ІТ УСПП Пєтухов Іван, представник МГО Європейська Медіа Платформа Приходько Оксана, представник RIPE NCC Олексій Семеняка та представник ТОВ «Хостмайстер» Ткаченко Світлана.

Умови і деталі — на сайті http://igf-ua.org.