Стрілянина копа в Дніпрі у правопорушника свідчить про провал реформи поліції — адвокат

На сьогодні ми можемо констатувати повний провал реформи поліції та відсутність довіри до співробітників Нацполіції.

Сергій Войченко
Сергій Войченко

Про це під час ефіру заявив адвокат, кандидат юридичних наук Сергій Войченко.

«В Дніпрі поліцейські замість того, щоб вжити заходів для припинення конфлікту, фактично його роздмухали. Тому багато питань викликає рівень підготовки співробітників поліції. На сьогодні ми можемо констатувати повний провал реформи поліції та відсутність довіри до співробітників поліції. Все це призводить до подібних конфліктних ситуацій. Зрозуміло, що це не дає підстави виправдовувати загиблого, якого зупинили за порушення правил дорожнього руху. Очевидно, якби загиблий залишився живим, то стало б питання притягнення його до кримінальної відповідальності», — каже С. Войченко.

На його думку, в конфлікті, як правило, завжди винні дві сторони. Тому всю провину не перекладав на співробітників поліції.

«Якщо у поліцейських не вистачало фізичних сил, щоб витягти жінку з машини, то навіщо було це розпочинати. Треба було викликати на місце підмогу. Вона допомогла уникнути подібної ситуації. Однак жодним чином ми не можемо виправдовувати дії громадян, які не підкорюються законним вимогам співробітникам поліції. Про це варто постійно говорити. Для того, щоб захистити громадянина є адвокатура, якщо він не згоден з діями співробітника поліції, їх можна потім оскаржити з найвищим керівництвом чи в суді. Це збереже нерви та життя. Друге питання, це ще раз зазначу — рівень підготовки співробітників поліції. На жаль, дуже низький кваліфікаційний рівень. А те, що нам розповідали грузинські реформатори, які висадилися сюди десантом, просто в кінцевому перепаскудили країну. Після чого вони піджавши хвости просто повтікали з України. Не хочуть вони спілкуватися з поліцією, яку створили», — резюмує адвокат.