Офіс Президента посилює імітацію боротьби з корупцією — експерт

В Офісі Президента (ОП) хочуть показати, що ті 40 тисяч корупціонерів, яких збираються викинути з реєстру — вже не є такими страшними корупціонерами.

Офіс Президента посилює імітацію боротьби з корупцією
Офіс Президента посилює імітацію боротьби з корупцією

Про це в коментарі i-ua.tv заявив народний депутат ІІІ скликання, координатор Суспільної Системи Віктор Жердицький.

" Не знаю, хто знаходиться в реєстрі корупціонерів, тому що його не бачив. Однак судячи з тенденції, яку сьогодні влада займає в так званій боротьбі з корупцією — все це є імітацією та замилюванням очей. На Заході вже прямо говорять, що не можуть нам допомогти настільки щиро та відкрито, як це робили раніше. Хоча для нашої оборони та перемоги допомоги було недостатньо. Хоча на Заході вважали, що достатньо. Тепер Захід ставить умови Офісу Президента — або починайте справді боротися з корупцією або ми будемо переглядати допомогу в вашій боротьбі. Тож у відповідь на вимоги Офіс Президента посилює імітацію боротьби з корупцією. Вони ніби ставлять на голосування відкриття декларацій чиновників для громадськості — те, що Захід давно від них вимагає. Однак в останню хвилину поганий нардеп Бужанський вносить корегування у законопроєкт, внаслідок яких інформація декларації нардепів залишаться не розкритою для громадськості. Тобто з боку Офісу Президента відбувається бурхлива імітація боротьби з корупцією. Однак погані депутати втрутилися і це не спрацювало. В умовах, коли абсолютна влада знаходиться в ОП, серед іншого і на рішення більшості в парламенті, то достатньо було б однієї вказівки і поганий депутат Бужанський навіть не заїкнувся щодо деструктивної поправки. Те ж саме виходить з реєстром НАЗК", — каже В. Жердицький.

На його думку, в ОП хочуть показати, що ті 40 тисяч корупціонерів, яких збираються викинути з реєстру — вже не є такими страшними корупціонерами.

" Тобто реєстр буде вичищено. І можна буде показати статистику, якими темпами ніби то відбувається боротьба з корупцією. Насправді немає ніякої боротьби з корупцією, в цій системі стяжання, що побудована з участю ОП. Щоб її ліквідувати, треба повністю перебудувати систему управління та мотивації в державному та місцевому управлінні", — резюмує експерт.