Експерт прокоментував наказ Лісового писати рф з великої літери

Такими діями в Міносвіти хочуть відволікти українців від більш важливих питань в освіті та країні.

Оксен Лісовий
Оксен Лісовий

Про це в коментарі заявив викладач ПНЛ 145, зв'язківець, сержант ЗСУ Вадим Зінчук.

«Треба уважно слідкувати „за руками“, що саме зараз відбувається в Міністерстві освіти. Гадаю, що суспільство відволікають. Від чого саме, сказати важко. Так, це провокативна заява. Відповідно, в Міносвіти щось зараз відбувається важливе, тому вигідно відволікти людей. Існує купа гарячих проблем, які МОН відверто завалює. Наприклад те, як вони кинули українських дітей за кордоном напризволяще, які намагалися отримати українську освіту», — каже викладач.

На його думку, наказ, що вийшов 1 вересня можна назвати лише руйнівним.

«Вдумайтесь, на початку року МОН вирішив в дистанційній освіті для наших дітей з інших країн все поміняти, перевести їх в інші школи, які так і не визначені. Адже тепер на область має бути виділено не більше 5 шкіл, для того, щоб проводити роботу та навчання з такими дітьми. Цю проблему потрібно було вирішувати набагато раніше та закласти під це ресурси. Ця проблема була відома. По-друге, потрібно було оптимізувати програму та розробити відповідні курси для того, щоб діти могли отримати українську освіту, хоча б в загальному. Щоб хоч якийсь місточок залишився з нашою країною. Можливо навіть повідкидати другорядні предмети, оптимізувати — це треба зробити. Дітей-біженців вже навіть примусово місцева влада інтегрує в свої школи, дітям дуже важко. Так ми втрачаємо наші зернини. Однак в Міносвіти роблять на 1 вересня такий холодний жест. Цікаво навіщо? Щоб зекономити? На чому? На майбутньому?», — каже експерт.

Він підкреслив, що в Міносвіти збільшили штат чиновників ТОП- рівня. Однак сутність самого міністерства не змінилася.

«Їх цікавить шрифтовий кегль замість майбутнього. В нас демографічна криза. Родини не хочуть вертатись, руйнуються сім'ї, діти лишаються на чужині. Але МОН робить все, щоб цю кризу тільки загострити.» Наказ про написання «рф» з великої літери не на часі. Це не та проблема, яку Міносвіти має терміново вирішувати, це взагалі не проблема. Відверто, я просто не знаю як ми будемо збирати людей після війни з такою освітньою політикою," - резюмує Вадим Зінчук.

Нагадаємо, що Міністр Оксен Лісовий пояснив, чому Міністерство освіти та науки випустило наказ про написання назви росії з великої літери у документі, який стосується освіти українських дітей за кордоном