Візити Бербок та Блінкена до Києва: Україна скоро отримає ракети ATACMS та Taurus

Візити голови МЗС Німеччини Анналени Бербок та держсекретаря США Ентоні Блінкена до Києва, свідчать про те, що Україна скоро отримає ракети ATACMS та Taurus.

Україна скоро отримає ракети ATACMS та Taurus
Україна скоро отримає ракети ATACMS та Taurus

Про це в коментарі i-ua.tv заявив політолог Ігор Рейтович.

«Такі візити є традиційними та запланованими. А з міркувань безпеки про приїзд не оголошується. Цей візит пов’язано з двома речами — висловити вчергове загальну підтримку Україні, зокрема, що підтримка буде тривати стільки, скільки потрібно. Другий момент — практичні перемовини. Зокрема це стосується ракет Taurus, які має передати Україні Німеччина. Поки немає остаточного рішення з цього приводу. Однак Анналена Бербок одна з тих, хто виступає за це рішення. Тому думаю, що обговорювалися певні деталі з цього приводу. Можливо Анналена Бербок отримала гарантії, що ці ракети не будуть використовуватися на території рф. Тож найближчим часом ми їх отримаємо, які і ракети ATACMS. Адже все до цього йде», — каже І. Рейтович.

Також за його словами, питання надання фінансової та військової допомоги взагалі не сходять з порядку денного.

" Ці питання є ключовими для України, а Німеччина взяла на себе зобов’язання. Мова йде про розширення допомоги. Наразі це Taurus. Щодо євроінтеграції — позиція Німеччини незмінна. Однак Україні треба більше конкретики. Можливо цю конкретику і проговорювали. Найголовніше те, що з регулярністю приїжджають в Україну її союзники. Є певні проєкти, які реалізуються та обговорюються. Не здивуюся, якщо до нас буде приїжджати більше представників інших європейських країн, які будуть говорити про розширення підтримки і що вони будуть з нами стільки, скільки потрібно", — резюмує експерт.