Невизнана Нагірно-Карабахська Республіка припинить своє існування

Голова невизнаної Нагірно-Карабаської республіки Самвел Шахраманян підписав указ про припинення існування Республіки до 1 січня 2024 року.

Невизнана Нагірно-Карабахська Республіка припинить своє існування

Про це повідомляє arminfo.info з посиланням на інформаційний штаб Нагірного Карабаху.

«Розпустити всі державні установи та організації, які перебувають у їхньому відомчому підпорядкуванні до 1 січня 2024 року, та Республіка Нагірний Карабах (Арцах) припиняє своє існування», — йдеться в указі.

Також зазначається, що населенню Нагірного Карабаху, зокрема тим, хто перебуває за межами республіки, після набрання цим Указом чинності, необхідно ознайомитися з умовами реінтеграції, представленими Азербайджанською Республікою, з метою ухвалення в подальшому «самостійного та індивідуального рішення щодо можливості перебування (повернення) у Нагірному Карабасі».

Нагадаємо, 19 вересня Азербайджан оголосив про проведення «антитерористичних заходів локального характеру» у Нагірному Карабаху з метою «відновлення конституційного ладу».

20 вересня було досягнуто домовленості про припинення вогню — однією з його умов було роззброєння армії Нагірного Карабаху та виведення вірменських військових із невизнаної республіки.

Представники вірмен Карабаху та влади Азербайджану зустрічалися, щоб, як повідомлялося, «обговорити питання реінтеграції, забезпечення прав та безпеки вірмен Нагірного Карабаху», але не досягли угоди.

Нагірний Карабах уже залишили десятки тисяч вірмен.