Замість перекладання плитки, влада мала акумулювати гроші олігархів для виробництва дронів — Шишкін

Влада за 1,5 роки не організувала належним чином виробництво дронів, для цього було достатньо акумулювати наші гроші. В тому числі, наших олігархів.

Віктор Шишкін
Віктор Шишкін

Про це заявив Суддя Конституційного Суду у відставці Віктор Шишкін.

«Перекладання плитки під час війни, яка знаходиться у нормальному стані, говорить про повну бездіяльність всієї шайки, або команди Зеленського. У президента вистачає важелів, щоб впливати на чиновників, які перекладають плитку під час війни. Для цього варто відкрити закон про порядок воєнного стану. А чи провів президент промислову, фінансову та управлінську мобілізацію? Рашисти у 20−30 разів по дронах перевищують нас. І це вони зробили за рік, запустивши відповідні механізми. А де ж наші гроші, які нібито були відділені в межах об’єднаних територіальних громад? А ЗМІ з екрану телебачення замість того, щоб закликати донатити, хай запитають у влади, де вона поділа кошти?», — каже В. Шишкін.

За його словами, влада Україні є єдиною. Її не варто ділити на державну та місцеве самоврядування, бо є поняття носій політичної влади.

«І мер, і голова села є носіями політичної влади. Таким чином вони пересуваючи один одного відводять від критики всю владу. Центральна влада хоче показати, що в неї на носі президентські вибори. Тому президент може показати, які погані чиновники на місцях. Однак влада досі за 1,5 року не організувала належним чином виробництво дронів. Для цього було достатньо акумулювати наші гроші. В тому числі наших олігархів: Коломойського, Фірташа та інших. Однак для цього треба бути реальним президентом, а не просто ходити в сорочці, роздавати нагороди та підписувати закони», — резюмує В. Шишкін.