Краще Залужний буде стріляти медійно снайперськи подібними колонками, ніж буде щодня щось коментувати, — політолог

Краще Валерій Залужний буде стріляти медійно снайперськи подібними колонками, ніж він буде щодня щось коментувати. Його слова тоді швидко знівелюються. І медійно тактику Залужного можна визначити як абсолютно виправдану.

Валерій Залужний
Валерій Залужний

Таку думку висловив політолог Євген Магда в коментарі телеканалу i-ua.tv.

«Я не бачу жодного звязку між публікаціями Time і The Economist. Хоча б з тієї причини, що в Time — це стаття, яка готувалася протягом достатньо тривалого часу, а стаття Залужного, я так розумію, — це реакція на ті настрої, які існували протягом останніх тижнів у західному світі та з якими він стикався як Головнокомандувач Збройних Сил України. Його позиція — це не позиція журналіста, а позиція opinion maker — позиція людини, до думки якої прислухаються», — пояснив він.

На його думку, це дуже вдалий медійний вихід у світовий інформаційний простір, оскільки у своїй колонці Залужний розповів про реалії сьогоднішньої російсько-української війни.

«Стаття Залужного спрямована на decision makers — на тих, хто ухвалює рішення в західному світі та, відповідно, вона розрахована на те, щоб отримати відповідний результат у питаннях посилення допомоги Україні. І я думаю, що ми ще будемо бачити достатньо швидку реакцію на цю статтю під час наступного засідання формату Рамштайн», — додав експерт.

Валерій Залужний рідко з'являється в інфопросторі, а якщо й дає інтерв'ю чи пише колонки, то для іноземних видань.

«У Залужного немає часу для того, щоб давати інтерв'ю. Це треба розуміти. Він — людина, яка вже понад 20 місяців керує Силами оборони України, які протистоять супротивнику, який набагато їх переважає. Він не намагається бути медійним персонажем. Я навіть тут не шукаю якихось підступних дій з боку Офісу президента чи чогось іншого. Йому немає коли. І очевидно, що його поведінка суттєво корелює з поведінкою пана Буданова. Це їхні внутрішні проблеми. Я думаю, вони між собою розберуться», — зазначив Магда.

Нагадаємо, у виданні The Economist 1 листопада вийшла велика колонка Головнокомандувача Збройних Сил України генерала Валерія Залужного. У ній він описує поточний стан війни і які п'ять пунктів допоможуть перемогти у війні проти росії.