В Україні треба проводити вибори кожні 2 роки — президент Асоціації фермерів

Для того, щоб влада працювала, треба проводити вибори кожні 2 роки. Адже влада допомагає розвиватися не фермерам та бізнесу, а своїм кумам.

В Україні треба проводити вибори кожні 5 років
В Україні треба проводити вибори кожні 5 років

Про це під час ефіру «Продаж землі як комплексний удар по українству» (Точка зору) заявив президент Асоціації фермерів і приватних землевласників Микола Стрижак.

«Фермери постійно знаходяться в кредитах. Умови надання кредитів — хижацькі. Кошти треба повертати в серпні, коли найдешевше зерно. Тоді приходять колектори і вимагають повернути зерно. Найкращими фермерами у кожній країні — фермери українського походження. Адже українці та земля сильно пов’язанні. Для них земля — це рідна матінка, яка дає їм можливість розвитку. Не розумію, чому в інших країнах ми найкращі, а на найбагатших землях в Європі проживають найбідніші селяни Європи. Тому для нормальної праці українців треба створити належні умови. Зокрема, для розвитку бізнесу. При цьому влада нам пояснює, що ми продамо квартири та станемо щасливими, а якщо продаємо землю, то станемо ще щасливішими», — каже М. Стрижак.

На його думку, у влади не було бажання розвивати сімейне фермерство. При цьому, влада допомагає розвиватися кумам.

«Як тільки президент Порошенко прийшов до влади, його кум Косюк, одразу став успішним бізнесменом. Саме тому влада має своїх представників в Раді й Кабміні лобіюють власні інтереси. Саме таким представником є міністр АПК Сольський», — каже М. Стрижак.

На його думку, для того, щоб змусити владу працювати, треба проводити вибори не кожні 5 років, а кожні два роки.

«Люди побачать, що ця партія не відстоює їх інтересів та зможуть їх переобрати», — каже М. Стрижак.