Треба зняти питання, що земля — товар. Земля — наша мати, — Сергій Медвідь

Фермерів доведуть до ручки, і їм доведеться продати свою землю. Треба зняти це питання, скасувати закон про продаж землі.

Треба зняти питання, що земля — товар. Земля — наша мати, — Сергій Медвідь

Про це сказав кандидат сільськогосподарських наук і письменник Сергій Медвідь у коментарі телеканалу i-ua.tv.

«Якщо вже і є пайщики, які хочуть продати землю, держава її має скупити. Треба відпрацювати механізми різні. Держава має давати в оренду цю землю. Я маю на увазі, що це має бути земельний державний банк, який на відкритих аукціонах даватиме землю в оренду тим, хто може її обробляти. У першу чергу малим фермерам», — пояснив він.

Водночас, за його словами, державні банки мають давати безпроцентні кредити на покупку сільськогосподарської техніки.

«Тоді людина прийшла, взяла землю 200−300 га, взяла кредит на техніку й уже вона працює. Просто треба зняти Україну з цих міжнародних торгів, сказати, що ми нічого не продаємо, закрити це питання. Земля не є товаром. Треба зняти взагалі питання, що земля — товар. Земля — наша мати. Так нас вчили, і тому навіть психологію ми оцю ламаємо. А тоді кажуть, що патріотизму немає. Тому що ми святі речі перетворили в товари. Ця земля належить майбутнім поколінням, має передаватися, і вони мають на ній жити, працювати, отримувати від цього прибутки. Тоді почнеться розквіт України», — резюмував Медвідь.