Вбивство Чорновола відбулося за завданням москви — лідер Народного Руху

Вбивство лідера Народного руху України В’ячеслава Чорновола було завданням продиктованим москвою.

В’ячеслав Чорновол
В’ячеслав Чорновол

Про це під час ефіру заявив лідер Народного Руху України Михайло Дорошенко.

«рф, яка була присутня в СБУ, постійно здійснювала свої інформаційні інтервенції, залучала певних людей з певним впливом. Коли почалися негативні процесі в народному русі, то свідки певних перемовин та суперечок казали, що є розвал народного руху та вбивство В’ячеслава Чорновола, якраз те завдання, яке було продиктовано москвою. Адже антологія виникнення партії народного руху є небезпечної для російської імперії. Вона має в своїй основі народних корінь. Ця партія не було чиїмось проєктом. Тоді ця політична сила виражала найбільше бажання українського суспільства та української громади стати вільними. Тому це ніхто не міг зупинити. Там не було технологів чи піару, відбувалося творення народного духу»,-каже Михайло Дорошенко.

Він нагадав, що і радянський союз і російська федерація тримали кадрову політику, коли ти повинен інвестувати в капітал і в недалеку, обмежену людину, яка не розвинена інтелектувально, що можна контролювати. Подивіться на експерезидента В. Януковича. Був розрахунок, що це була повністю контрольована особа.

«Своєю чергою останні парламентські вибори показали, що наші олігархи дійшли до примітиву — перестали „вирощувати маски“. Тобто вони почали брати відому медійну фігуру з шоубізнесу, економлячи великі гроші. Адже для того, щоб зробити людину впізноваємою треба витратити багато часу та ресурсу. Однак, коли у Вас є особа, яку ви купили персонально, це набагато дешевший процес», — каже Михайло Дорошенко.

Він нагадав, що сильні цивілізації завжди інвестують в ідею та талант.

«Саме тому вони сильні та перемагають. А ситуація, яка сталася зараз в Україні найнебезпечніша. Ми пішли подібними кроками до того, як це раніше відболося в рф. Пам’ятаєте історію Березовського — путіна, вам в цьому контексті не нагадує історію Зеленського та Коломойського? Хто б не говорив, що це примусили зробити американці, однак для людини, яка любила пограти на публіку, сидіти в камері та ходити у кайданках є принизливо. Це нагадує нам рф. А узурпація всіх фінансових, політичних та інформаційних інструментів в одних руках дає зовсім не те, до чого прагнув українських народ», — резюмує Михайло Дорошенко.