Ланцети, що літають роєм велика загроза для ЗСУ: експерт розповів, як протидіяти

Все що створюється чи виробляється волонтерами, цивільними інженерами, військовими має бути негайно відправлено на фронт.

Ланцети, що літають роєм велика загроза для ЗСУ
Ланцети, що літають роєм велика загроза для ЗСУ

Про це в коменарі заявив народний депутат ІІІ скликання, координатор Суспільної Системи Віктор Жердицький.

«Поки ми чекаємо на допомогу від Заходу, росіяни вже розробили ланцети, управляти якими можна за допомогою штучного інтелекту. Це велика загроза для ЗСУ. росія засадничо запрограмована на війну. Тому вони завжди будуть витрачати шалені кошти на виробництво зброї для знищення опору сусідніх країн, які вони хочуть загарбати. У нас же за 30 років відбувся абсолютно зворотній процес. Наша армія була доведена до мінімальної чисельності та обеззброєна. Наша оборонна промисловість, яка була однією з найкращих на території ссср, приведена майже до нульового рівня здатності випускати зброю. Тому нам треба всю ініціативу по ствворенню нових засобів, програм управління, пристроїв, дронів і так далі, яка народжується спонтанно та рефлексорно в різних прошарках суспільства: інженерних, промислових волонтерських, та особливо військових, треба негайно об'єднати в централізовану систему управління в рамках військового відомства. Після чого організувати виробництво на держпідприємствах та в співпраці з приватними всього, що наші люди придумують і розробляють, щодня», — каже В. Жердицький.

За його словами, для того, щоб організувати виробництво, мають бути великі ресурси, які має держава.

«На жаль, країна керується бездарями, профанами та людьми, яким все одно, що відбувається з країною і нашим народом. Адже вони живуть віртуальним життям — у світі відео роликів. Їм байдуже, що знищується народ та Україна. Це наші вороги. Тому для реалізації необхідної ініціативи з виготовлення озброєння, в першу чергу, необхідні державні ресурси, які треба вкладати в управлінську та виробничу систему по всій країні. Друге, це щоб так звані відомчі військові організації, які приймають для Міноборони різні види продукції та військового озброєння — щоб вони перестали вставляти палки в колеса та жити бюрократичними настановами: технічними умовами й адміністративно- технічними процедурами мирного часу. Все що створюється та виробляється невеликими чи великими виробництвами має бути негайно відправлено на фронт. За рахунок державного фінансування (без арахамій). Для цього мають бути розроблені єдині і гнучкі уніфіковані технічні параметри. Все, що необхідно для передової має пріоритетне вироблятись на державних або приватних підприємствах з відповідними безпековам забезпеченням. Однак наразі ми не можемо отримати держресурс, бо країною управляють бездарі та вороги. Міноборони та інші військові відомства мають прибрати всі обмеження, щодо постачання зброї та іншої продукції на фронт, а не придумувати про умови сертифікації, яка тягнеться роками. Вся проблема в колективній голові чиновництва та відсутності організації», — резюмує В. Жердицький.