В українського бізнесу після розвалу срср було більше свободи, ніж сьогодні — політик

Неправильне політичне управління привело нас до того, що ми опинилися серед великої глобальної війни.

Михайло Дорошенко
Михайло Дорошенко

Про це під час ефіру заявив лідер Народного Руху України Михайло Дорошенко.

«Українська ідея живе в кожному українці. Українець хоче бути господарем на власній землі. Українець прагне успіху і разом з тим свободи. Тому відповідаючи на питання, де може виникнути українська ідея, треба звернути увагу на наступні речі. Зокрема, коли парламентські партії, кажуть, що вони підтримують українську ідею, то треба дивитися потім, а які закони ними приймаються. За що вони голосують. Зокрема, наскільки вільніше себе почав почувати український бізнес від початку незалежності і до сьогодні. Мені здається, в українського бізнесу після розвалу срср було більше свободи, ніж сьогодні. А наскільки український громадянин почуває себе вільно у сьогоднішніх умовах? Якщо ми говоримо про війну, то між владою та народом має бути довіра. А сьогодні замість неї величезна криза довіри», — каже

На його думку, українські громадяни мають володіти максимальною кількістю свобод. В Україні є всі ресурси, щоб тут прожити чудове та успішне життя.

«Однак неправильне політичне управління привело нас до того, що ми опинилися серед великої глобальної війни. Ми знаходимося в самому епіцентрі та втрачаємо найцінніше — своїх людей. Тому щоб повернутися до української ідеї, мають бути чіткі пункти, в яких політична партія пояснює, що вона хоче збудувати завтра. Якою українська держава буде завтра і як це зробити. В’ячеслав Чорновіл колись казав, що головне з чого починається держава — безпека та економіка. Якби в нас була сильна армія, було багато зброї та була сильна економіка — війни не було б», -зазначає М. Дорошенко.

За його словами, наразі в Україні необхідно оздоровити політичний процес.

" Без цього ми не зможемо оздоровити інші процеси в Україні. Історія для того і дається, щоб ми могли подивитися в минуле і виправити ті помилки, які ми зробили. За останні 30 років, ми зібрали достатній багаж помилок, щоб нарешті зрозуміти, як робити не потрібно. Тож давайте об’єднуватися і робити правильну політику. Хотів би порадити українцям пильнувати за тими, хто хоче вберегти українську державу, а не власний рейтинг. Коли ви побачите людей, які так працюють, то до них треба дослухатися, щоб не загубитися у морі абсолютно різних політичних голосів та маніпуляцій. Тому головний момент полягає в тому, чи зможемо наша національна еліта знайти порозуміння. Інакше ми знову поринемо у політичні маніпуляції та залишимося маленьким човном, з якого будемо вичерпувати воду", — резюмує М. Дорошенко.